Hlavní obsah

Novým hitem má být miniaturní počítač za 1500 korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobci se v poslední době předhánějí, kdo nabídne kompaktnější počítač za co nejnižší cenu. Jedním z přístrojů je i MimiPC MK802, který není o moc větší než obyčejný USB flash disk a přitom zvládne přehrávat video ve vysokém rozlišení. Čínský výrobce RikoMagic věří, že novinka bude díky pořizovací ceně 1500 Kč naprostým hitem.

Foto: RikoMagic

MiniPC MK802

Článek

Vedle nízké ceny novinka zaujme také kompaktními rozměry 88 x 35 x 12 milimetrů a nízkou hmotností 200 gramů. Díky tomu se snadno vejde prakticky do jakékoliv kapsy a na cestách nebude velkou přítěží.

MiniPC MK802 je vybaven HDMI výstupem a klasickým USB konektorem. Problém tak nebude připojit jej prakticky ke všem novým monitorům a dokonce i televizorům, u kterých může fungovat jako levné multimediální centrum. Podporováno je i Full HD rozlišení.

Foto: RikoMagic

MiniPC MK802

Srdcem novinky je jednojádrový procesor Cortex-A8 taktovaný na 1,5 GHz, kterým jsou vybaveny i některé chytré telefony a počítačové tablety. Výkon tedy není nijak oslnivý, na druhou stranu pro základní multimediální využití jistě stačí.

K dispozici je 512 MB operační paměti a 4GB úložný prostor, který je navíc možné rozšířit díky paměťovým kartám typu microSD. Nechybí ani podpora bezdrátového standardu WiFi pro připojení k internetu. Novinku pohání operační systém Android.

Kdy bude MiniPC MK802 oficiálně dostupné na tuzemském trhu, zatím výrobce nepotvrdil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám