Hlavní obsah

Nový notebook od GScreen má dva vysouvací displeje s vysokým rozlišením

Novinky, mif

Pracovat se dvěma monitory u stolního počítače si zvykla už řada uživatelů. Na cestách podobné vymoženosti většina notebooků nenabídne. A to by právě chtěl změnit nový laptop s označením SpaceBook od společnosti GScreen, který má dva vysouvací displeje.

Článek

GScreen SpaceBook má dva 17palcové displeje s rozlišením 1920 obrazových bodů. Ty je ještě před prací na notebooku nutné vysunout tak, že okrajové rámečky monitorů se přesně ve středu laptopu dotýkají. Pokud displeje nejsou vysunuty, používá SpaceBook jako klasický notebook jen jeden.

Novinka, která se zatím prodává pouze na americkém trhu, není navíc žádné ořezávátko. Srdcem notebooku je výkonný čtyřjádrový procesor Intel Core i7 (740QM) s frekvencí 1,73 GHz. Zakoupit je možné ale také slabší model s procesorem Core i5 (560M), který je taktován na 2,66 GHz.

Výkonnější model disponuje 8 GB operační paměti, zatímco slabší 4 GB. V dalších parametrech jsou již obě verze SpaceBooku totožné, mají 500GB pevný disk s rychlostí 7200 otáček za minutu a herní grafickou kartu nVidia GeForce GTS 250M s 1 GB paměti.

Samozřejmostí je výbava čítající DVD vypalovačku, bezdrátové standardy WiFi a Bluetooth. Výkonný hardware a přítomnost dvou displejů se negativně promítla do hmotnosti notebooku, která se pohybuje okolo 4,5 kg. Jeho rozměry pak jsou 41,9 x 32 x 4,5 cm.

Cena SpaceBooku od společnosti GScreen je 2800 dolarů (48 000 Kč), respektive 2400 dolarů (41 000 Kč) za méně výkonnou variantu.

Reklama

Výběr článků

Načítám