Hlavní obsah

Nový hybrid má stejnou výbavu jako mobily, láká na celodenní výdrž

Novinky, ort

Spojit to nejlepší ze světa počítačových tabletů a klasických notebooků se snažila společnost Microsoft u svého nového stroje zvaného Surface Pro X. Novinka staví na podobných součástkách jako chytré telefony, díky čemuž nabídne celodenní výdrž na baterii.

Surface Pro X láká na celodenní výdržVideo: archív výrobce

 
Článek

Novinka zvaná Surface Pro X vypadá velmi podobně jako nedávno představený tablet Surface Pro 7. Ten však staví na procesorech od Intelu, nabízí tedy bez nadsázky stejný výkon jako klasické notebooky.

Napůl tablet, napůl notebook. Surface Pro 7 láká na vyšší výkon než předchůdce

Hardware

U verze Pro X zvolil výrobce jinou strategii, v útrobách se totiž vůbec poprvé ukrývá ARM čip. Jde tedy o podobný procesor, jaký využívají v současnosti chytré telefony, přesto na zařízení běží operační systém Windows 10. Microsoft na procesoru pracoval se společností Qualcomm, základem je tedy osmičkový čipset, který využívají ty nejvýkonnější smartphony na trhu.

Výkon by měl být tedy velmi slušný, i když takového pracovního tempa jako Surface Pro 7 pochopitelně novinka dosahovat nebude. Přesto za pozornost stojí, neboť jde o kompaktní stroj s hmotností 762 gramů a tloušťkou pouhých 5,3 mm, který má na kancelářskou práci a multimediální využití výkonu více než dost.

Hybrid Microsoft Surface Pro 7 nahradí tablet i notebookVideo: archív výrobce

Surface Laptop ve dvou provedeních

Pro úplnost dodejme, že Surface Pro X nabízí obrazovku s úhlopříčkou 13 palců a rozlišením 2880 x 1920 obrazových bodů. Jak již bylo uvedeno výše, díky použitému hardwaru by se měla novinka dokázat obejít bez elektrické zásuvky po celý den.

Jednou z dalších novinek z dílny amerického softwarového gigantu je třetí generace notebooku Surface Laptop, která bude dostupná ve dvou různých provedeních – s 13 a 15palcovým displejem. Zajímavější je především ta větší varianta, neboť je vůbec poprvé vybaveny procesory AMD Ryzen. Menší provedení pak staví na čipech Intel Core desáté generace.

Microsoft Surface Laptop 3 bude nabízen ve dvou velikostechVideo: archív výrobce

Výrobce slibuje, že Surface Laptop 3 nabídne případným zájemcům až o 40 % vyšší výkon než předchůdce. Zároveň je k dispozici až o 20 % větší touchpad a také rychlonabíjení, díky čemuž se úplně vybitý stroj dostane na 80% kapacitu za pouhou hodinu.

Všechny představené novinky by se na pultech obchodů měly objevit ještě před Vánocemi. Prodejní ceny jednotlivých variant budou nicméně upřesněny až později.

Foto: archív tvůrců

Nové stroje od společnosti Microsoft

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám