Hlavní obsah

Nové počítačové tablety s Windows chystá na příští rok Nokia i HTC

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spekulace o novém tabletu od společnosti Nokia kolují internetem již od začátku letošního roku, ukázat by se měl již v únoru. Vlastní přístroje chystá uvést příští rok také tchajwanská firma HTC. Uvedl to server Slashgear, který se odvolává na informace agentury Bloomberg.

Foto: mif, Novinky

Jak přesně bude tablet od Nokie vypadat, zatím není jasné. Ilustrační foto.

Článek

Novinky obou výrobců by měly být postaveny na operačním systému Windows 8 od Microsoftu. Nokia příchod nového tabletu oficiálně nepotvrdila, ale nepřímo to uvedl v rozhovoru pro server ABC News šéf finského mobilního giganta Stephen Elop.

„Nepřinesli jsme žádné počítačové tablety… Ale příležitost je velice jasná,“ prohlásil Elop. Podle něj zákazníci Nokie stále hledají dokonale fungující ekosystém mezi smartphonem, tabletem a počítačem.

Foto: Profimedia.cz

Šéf Nokie Stephen Elop

Spekulace o chystaném tabletu od Nokie se objevily už na jaře. Podle Kevina Parrishe ze serveru Tom’s Hardware bude nový tablet vybaven 10palcovým displejem a dvoujádrovým procesorem Qualcomm ARM. Oficiálně odhalena by novinka měla být na největším evropském veletrhu s mobilními novinkami Mobile World Congress (MWC) v Barceloně letos v únoru.

Na stejné akci se očekávají také dva nové tablety v podání HTC, menší sedmipalcový a větší s 12palcovým displejem. Prodávat se však začnou až v druhé polovině roku. Tyto přístroje by měly být schopny i telefonovat. Žádné bližší informace o novinkách zatím nejsou známy.

Nokia je na trhu s tablety nováček

Nokia zatím žádný počítačový tablet nikdy nenabízela, to HTC není v tomto segmentu trhu takový nováček, jak by se mohlo na první pohled zdát. Přestože tchajwanský výrobce se zabývá výhradně vývojem chytrých telefonů, v loňském roce se na trhu snažil prorazit s tabletem Flyer.

Foto: Novinky

HTC Flyer

Tento tablet je v některých tuzemských obchodech ještě možné zakoupit. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, se jeho cena v závislosti na kapacitě úložného prostoru pohybuje od 8 250 do 16 999 Kč.

Flyer, který pracuje pod operačním systémem Android, má širokoúhlý sedmipalcový displej s rozlišením 1024 x 600 obrazových bodů. Ve výbavě tabletu nechybí Bluetooth, WiFi, či GPS. Jeho rozměry jsou 195 x 122 x 13 mm a hmotnost 415 gramů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám