Hlavní obsah

Nové odolné sklo má skoncovat s rozbitými displeji tabletů a mobilů

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobci se neustále snaží zvyšovat odolnost chytrých telefonů a tabletů, jejich největší slabinou ale stále zůstává displej. Nová generace odolných skel Gorilla Glass od společnosti Corning nicméně slibuje, že tomu v dohledné době bude jinak. Dotykové plochy by se už neměly rozbíjet tak snadno.

Chytrý telefon s odolným sklem Gorilla Glass 5Video: Corning

 
Článek

Stačí jeden nešikovný pád a displeje smarpthonů a tabletů se okamžitě roztříští. Prasklá sklíčka, která svým vzhledem připomínají pavučinu, by však uživatele už strašit neměla. Zástupci společnosti Corning totiž u odolného skla Gorilla Glass 5 ukázali, že si nechá líbit opravdu hodně.

Výrobce slibuje, že díky nové technologii displej přežije bez jakékoliv újmy osm z deseti pádů, a to z výšky až 1,6 metru. Pokud tedy smartphone nebo tablet vypadne uživateli nešikovně z ruky, neměl by se hned rozbít.

Foto: archív výrobce

Chytrý telefon s odolným sklem Gorilla Glass 5

V laboratořích testovali technici úspěšně pády dokonce až z výšky 1,7 metru. I ty přístroj přežil, Corning však již u takových výšek nedeklaruje záruku, že 80 % pádů přístroj vydrží. I tak jde ale o velmi slušný výsledek.

První přístroje už před Vánocemi

Odolná skla od společnosti Corning využívá celá řada zavedených výrobců. Například jde o společnosti Acer, ASUS, Dell HP, Lenovo, LG, Meizu, Motorola, Samsung, ZTE, Huawei a CAT.

Lze tedy předpokládat, že právě telefony a tablety těchto společností budou novými odolnými skly Gorilla Glass 5 vybaveny. První přístroje by se na pultech obchodů měly objevit ještě v letošním roce, pravděpodobně před Vánocemi.

Jak odolné sklo od společnosti Corning bude v praxi, ukážou samozřejmě až první testy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám