Hlavní obsah

Nová virtuální helma od HTC dorazí v dubnu

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další generace virtuální helmy od HTC dorazí na pulty obchodů už v průběhu nadcházejícího měsíce. Informovali o tom zástupci výrobce s tím, že cena novinky bude mírně vyšší než pomyslná hranice 22 000 Kč.

HTC Vive ProVideo: archív výrobce

 
Článek

HTC si novinku Vive Pro, která nabízí v porovnání s předchůdcem především vyšší rozlišení, cení na 22 299 Kč. Zahájení prodeje je naplánováno na 5. dubna.

Foto: archív výrobce

HTC Vive Pro

Nová helma je vybavena OLED displeji s celkovým rozlišením 2880 x 1600 pixelů. Rozlišení se tak zvýšilo o více než 70 %, což je v praxi rozhodně znát. Patrně nejvíce při čtení textů ve virtuálním světě.

Není žádným tajemstvím, že intenzitu zážitku z virtuální reality výrazně ovlivňují i sluchové vjemy. Proto je nový Vive Pro opatřen integrovanými sluchátky s vysokým výkonem a vestavěným zesilovačem.

Foto: archív výrobce

HTC Vive Pro

Nový je také systém uchycení headsetu na hlavě uživatele. Nabízí lepší rozložení hmotnosti, snadné nastavení velikosti pomocí kruhového dotahování a celkově tedy zvýšený komfort – alespoň v porovnání s předchůdcem.

Mezi další vylepšení patří také dva mikrofony s aktivním potlačením okolního hluku a duální kamera umožňující pohled do reálného světa. Ta je navíc k dispozici i vývojářům, kteří ji mohou využít k rozšíření svého obsahu.

Foto: archív výrobce

HTC Vive

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Virtuální vs. rozšířená realita

Pojmy virtuální a rozšířená realita jsou velmi často zaměňovány, přitom ale obě technologie pracují na odlišných principech.

Brýle pro virtuální realitu se snaží uživatele vtáhnout do simulovaného světa a jeho smysly zcela odříznout od toho skutečného. Oči tak zpravidla zcela zakrývá displej a na uších jsou umístěna sluchátka, která jsou velmi často součástí celého systému.

Systémy rozšířené reality většinou vypadají jako obyčejné brýle, přes které může uživatel vidět vše, co se děje okolo něho. Speciální displeje nebo kamery pak jen dokreslují virtuální předměty do skutečného prostoru. Vlastně tedy propojují virtuální svět s tím skutečným.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám