Hlavní obsah

Nová navigace od Audi dakáže zobrazit ve městě trojrozměrné budovy

Systém satelitní navigace a palubního počítače, který používá Audi ve svých autech už šest let, se naučil myslet třírozměrně. Přístroj už pracuje se specializovaným grafickým čipem od Nvidie (výrobce grafik do herních počítačů).

Článek

Nvidia spolu s Audi díky novému grafickému čipu od Nvidie obléká i některá vybraná města do slušivého hávu s trojrozměrně vykreslenými budovami.

:. Na pravém horním obrázku si můžete prohlédnout, jak bude trojrozměrné zobrazení budov vypadat. Zdroj: Audi

Vůz obsahuje také pevný disk s kapacitou 40 GB. Čtvrtinu z toho může řidič použít pro hudbu a videa. Na zbytku si lebedí data, která používá navigace a zbytek systému.

Nechybí ani možnost propojit vše s mobilem. Prostě klasika, která v podání Audi vyjde na 150 000 korun (s integrovanou televizi).

Jak navigace fungují
Navigace naslouchají čtyřiadvaceti GPS družicím (Global Positioning Systém), které putují po oběžných drahách ve výšce asi 20 000 km nad zemským povrchem. Přístroje získávají informace o své poloze z GPS signálu, který satelity vysílají. Ze svého místa vidí navigace asi 6 až 12 družic – to bohatě stačí k určení polohy s přesností na několik metrů. Vysílaný GPS signál je však velmi slabý. Například v budovách či tunelech jej nelze zachytit, někdy se mohou objevit problémy s určením polohy pomocí GPS za velmi špatného počasí. Použití GPS je bezplatné.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám