Hlavní obsah

Nová bezdrátová myš nepotřebuje žádné baterie

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Genius představila novou bezdrátovou počítačovou myš DX-ECO. I když dokáže pracovat úplně stejně jako konkurence, liší se v jedné podstatné věci – ke svému provozu nepotřebuje žádné baterie, vystačí si s vlastním kondenzátorem. K plnému nabití ji stačí k PC připojit na tři minuty.

Foto: Genius

Genius DX-ECO

Článek

„Myš se nabíjí připojením k počítači nebo notebooku prostřednictvím microUSB portu. Nabíjení trvá jen tři minuty a lze ho opakovat prakticky do nekonečna. Kondenzátor zajistí výdrž myši DX-ECO na zhruba čtyři hodiny provozu,“ uvedl mediální zástupce společnosti Genius Tomáš Perman.

Komunikace mezi myší a počítačem pracuje na frekvenci 2,4 GHz. Podle výrobce by měl být dosah bezdrátového signálu až 15 metrů. Především majitele notebooku potěší, že přijímač signálu je tak miniaturní, že může být neustále zapojen do USB portu. Případně jej lze také uschovat do útrob myši.

Genius DX-ECO myš je ergonomicky tvarovaná, kvůli čemuž ji mohou využít jen praváci. „Kromě standardních tří tlačítek, pravého, levého a rolovacího kolečka, disponuje myš také tlačítkem přepínajícím citlivost myši mezi 800 a 1600 dpi, a nabízí ještě dvě tlačítka pro prohlížení webových stránek,“ doplnil Perman s tím, že nechybí ani technologie Flying Scroll pro snadný pohyb v dokumentech ve všech osmi směrech.

Ke svému pohybu využívá bezdrátová novinka senzor BlueEye, díky čemuž by měla být schopna pracovat prakticky na jakémkoliv povrchu. Na trhu by se Genius DX-ECO měla objevit v průběhu května za cenu 550 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám