Hlavní obsah

Nintendo zařazuje vyšší rychlost. Zájem o konzoli Switch je obrovský

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zájem o televizní konzoli Switch od společnosti Nintendo překročil očekávání. A to se přitom novinka objeví na pultech obchodů až v březnu, aktuálně je k dispozici pouze v rámci předobjednávky. Japonský herní gigant tak narychlo zařazuje vyšší rychlost a zrychluje tempo výroby.

Nintendo SwitchVideo: archív výrobce

 
Článek

Přesná čísla zatím zástupci společnosti Nintendo neprozradili. Například na domovském japonském trhu, kde se model Switch začal nabízet v rámci předobjednávky na konci ledna, je údajně už 80 % přislíbených konzolí jednotlivým obchodům rozebraných.

Lze předpokládat, že velmi podobný zájem bude o novinku také na dalších světových trzích.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Stroj od společnosti Nintendo je k dostání v rámci předobjednávky také na tuzemském trhu. Případní zájemci za něj zaplatí 8900 Kč. Samotný prodej přitom začne přesně 3. března.

Switch se dá do češtiny přeložit jako přepínač. Toto slovo pravděpodobně nejlépe vystihuje to, co novinka skutečně umí. V první řadě je totiž Switch plnohodnotnou televizní konzolí. Ve chvíli, kdy zařízení vytáhnete z dodávané dokovací stanice, máte kapesní herní systém s vlastní obrazovkou. Nintendo tak odbourá nutnost pořizování dvou zařízení, na doma i na cesty bude stačit jen jedno.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Zařízení má na obou bocích odnímatelné bezdrátové ovladače, které nesou název Joy-Con. Hráč může použít Joy-Con ovladač v každé ruce, případně jeden půjčit kamarádovi, se kterým bude hrát. Přikoupit samozřejmě půjdou i další, aby mohlo na systému hrát více lidí najednou.

Her by mělo být k dispozici v době vydání více než dostatek. Už nyní přislíbila vývoj vlastních titulů pro Switch například studia Bethesda, Codemasters, Electronic Arts, Konami Digital Entertainment, SEGA Games, Take-Two Interactive Software či Ubisoft. Seznam partnerů je daleko delší. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám