Hlavní obsah

Nenápadný notebook je ve skutečnosti herní bestie

Novinky, rim

Herní notebooky jsou zpravidla velmi rozměrné. Důvod je prostý, potřebují dostatek prostoru pro chlazení jednotlivých součástek. Společnosti Asus se přesto podařilo vtěsnat velmi výkonnou grafiku i procesor pro hráče do těla s tloušťkou pouhých 18 mm. Jde tak o jeden z nejtenčích herních laptopů na trhu.

Foto: archív výrobce

Asus ROG Zephyrus

Článek

Když držíte Asus ROG Zephyrus v ruce a díváte se na hardwarové parametry, nezbývá než žasnout. Stroj totiž na první pohled připomíná designové kancelářské modely, které zpravidla vysokým výkonem příliš neoplývají. Ve skutečnosti jde však o herní bestii, a to bez nadsázky.

Pracovní tempo u novinky udává čtyřjádrový procesor Intel Core i7-7700HQ při frekvenci 2,8 GHz. Ten se však v případě potřeby dokáže automaticky přetaktovat až na 3,8 GHz. Čip spolupracuje s 16 GB operační paměti a rychlým 512GB SSD diskem.

Foto: archív výrobce

Asus ROG Zephyrus

Hráče bude ale patrně nejvíce zajímat použitá grafická karta. Jde o model Nvidia GeForce GTX 1080. Zasvěcení už podle názvu patrně vědí, pro všechny ostatní vysvětlení – jde o jednu z nejvýkonnějších grafik, kterou je možné v současnosti v herním notebooku použít.

V rozlišení Full HD, které mimochodem tento 15,6palcový stroj skutečně nabízí, by tak mělo být možné hrát všechny hry při maximálním rozlišení i detailech. Použitý panel navíc nabízí vysokou obnovovací frekvenci 120 Hz a technologii Nvidia G-Sync, která zajišťuje herní zážitky bez trhání obrazu.

Foto: archív výrobce

Asus ROG Zephyrus

Klávesnice je barevně podsvícená. Její uspořádaní je ale trochu netradiční. Touchpad, který nahrazuje funkce myši, se totiž ze spodní části přestěhoval na pravou stranu – nahrazuje tak numerický blok kláves.

I když byl Asus ROG Zephyrus jedním z lákadel veletrhu IFA, v tuzemských obchodech je již dostupný. Případní zájemci za něj zaplatí 80 000 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám