Hlavní obsah

Nejzajímavější tablety, které chtějí konkurovat iPadu 2

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple představila minulý týden na své tiskové konkurenci nejnovější iPad 2. Novinka nabízí proti svému předchůdci vyšší výkon, menší hmotnost a několik zajímavých funkcí. Konkurence však také nezůstává pozadu a již nyní nabízí zajímavé alternativy.

Článek

iPad 2 se na první pohled velice podobá svému předchůdci, akorát je tenčí a zároveň i lehčí. Hlavním vylepšením je nový procesor, který je citelně výkonnější, než první generace. Novinka si tak bez problémů poradí s videem ve vysokém rozlišení i nejnáročnějšími hrami s 3D grafikou.

„Dvojka“ se pochlubí vestavěným fotoaparátem. Ten řadě uživatelů u první generace chyběl, protože kvůli jeho absenci nemohli pořizovat fotky, natáčet videa, ani pořádat videokonference přes internet.

První iPad měl tak povedený displej, že ani po roce od jeho představení konkurence nedokázala nabídnout lepší. Nejspíše proto na něm Apple nemá důvod cokoliv měnit. Druhá generace tak nabídne 9,7palcový displej s rozlišením 1024x768 obrazových bodů, který dokáže rozeznávat několik doteků najednou.

Asus Eee Slate EP121: výkon na prvním místě

Zaujmout zákazníky co nejvyšším výkonem se snaží nový tablet společnosti Asus s označením Eee Slate EP121. Ten má totiž prakticky stejný výkon jako stolní počítače. Novinka je vybavena dvoujádrovým procesorem Intel Core i5 a 4GB operační pamětí typu DDR3.

Foto: Novinky

Asus Eee Slate EP121

Displej tabletu má úhlopříčku 12,1 palce a disponuje LED podsvícením. Jeho rozlišení je 1280x800 obrazových bodů. Data jsou ukládána na SSD disk s kapacitou 32 GB nebo 64 GB. V příslušenství je navíc dotykové pero Wacom Digitizer a externí Bluetooth klávesnice.

Foto: Novinky

Asus Eee Slate EP121

Ve výbavě tabletu nechybějí ani bezdrátové technologie WiFi a Bluetooth, či vestavěná webkamera s rozlišením dva megapixely. Asus Eee Slate EP121 pracuje pod operačním systémem Windows 7 Home Premium.

Samsung Sliding PC 7: pohodlná klávesnice

Zajímavou novinku s názvem Sliding PC 7 představila na největším počítačovém veletrhu CES, který se konal letos v lednu, společnost Samsung. Jedná se o počítačový tablet s 10,1palcovým displejem a rozlišením 1366x768 pixelů, který má výsuvnou klávesnici s rozložením QWERTY. Ta vychází z tradičních počítačových klávesnic. Po vysunutí je možné displej navíc naklánět. Díky tomu se s novinkou pracuje prakticky stejně pohodlně jako s notebookem.

Foto: Novinky

Samsung Sliding PC 7

Srdcem tabletu Samsung Sliding PC 7 je procesor Intel Atom. Data jsou ukládána na SSD disk s kapacitou 32 GB nebo 64 GB. Ve výbavě tabletu od Samsungu nechybí ani wi-fi, Bluetooth, GPS, GSM či čtečka paměťových karet.

MSI WindPad 100W: Windows 7 v akci

Na český trh uvedla konkurenci iPadu také společnost MSI. Novinka s označením WindPad 100W je vybavena procesorem Intel Menlow Z530, který pracuje na frekvenci 1,6 GHz. K dispozici má 2 GB operační paměti.

Foto: Novinky

MSI WindPad 100W

WindPad 100W je vybaven širokoúhlým displejem s úhlopříčkou 10,1 palce a rozlišením 1024x600 obrazových bodů. Pro uložení dat je WinPad vybaven 32GB SSD diskem. Tuto kapacitu je navíc možné rozšířit díky slotu na paměťové karty – podporován je typ SD.

Ve výbavě novinky nechybí ani USB, HDMI, dvojice webkamer s rozlišením 1,3 Mpx (přední a zadní), wi-fi či pohybový senzor pro automatické převracení displeje. O grafický výkon se stará integrovaný čip Intel GMA 500. Tablet pohání operační systém Windows 7.

HTC Flyer: počítačové hry i na tabletu

Tablet HTC Flyer má širokoúhlý sedmipalcový displej s rozlišením 1024x600 obrazových bodů. Vybaven je procesorem Qualcomm s frekvencí 1,5 GHz, který má k dispozici 1 GB operační paměti. Vestavěná paměť dosahuje kapacity 32 GB, navíc ji je možné rozšířit pomocí paměťových karet typu SD.

Foto: Novinky

HTC Flyer

HTC Flyer je jedním z prvních tabletů, který má plně integrovanou herní službu OnLive. Ta umožňuje hrát nové počítačové hry i na méně výkonném hardwaru. Přímo na novince si tak budete moci zahrát výkonnostně náročné tituly, jako je Assassin’s Creed II, NBA 2K11 nebo Lego Batman. Novinka má rozměry 195 x 122 x 13 mm a hmotnost příjemných 415 gramů. Ve výbavě tabletu nechybí Bluetooth, wi-fi či GPS. Dodáván bude s operačním systémem Android.

Notion Ink Adam: tablet s výborným displejem

Tablet Notion Ink Adam je vybaven širokoúhlým displejem s rozlišením 1024x600 obrazových bodů. Displej je navíc hybridní, a tak kromě klasického LCD v sobě ukrývá ještě energeticky velice úspornou černobílou vrstvu se 64 odstíny, která je dobře čitelná i na ostrém slunci. Ta má navíc extrémní rozlišení 3072x600 obrazových bodů.

Foto: Novinky

Notion Ink Adam

Srdcem novinky je dvoujádrový ARM procesor Nvidia Tegra 2 Cortex A-9, který pracuje na frekvenci 1 GHz. K dispozici má 1024 MB operační paměti. Vestavěná paměť tabletu má kapacitu 8 GB, kterou je možné doplnit paměťovými kartami microSD. Ty se v dnešní době vyrábějí s kapacitou až 32 GB.

Foto: Novinky

Notion Tink Adam

Adamovi nechybí vestavěná webkamera s rozlišením 3,2 megapixelu a s automatickým ostřením, čtečka otisků prstů, dva USB konektory i HDMI výstup pro připojení k televizoru.

Kno Dual Screen: první tablet se dvěma displeji

Oba displeje tabletu Kno Dual Screen jsou dotykové, přičemž mají úhlopříčku 14,1 palce a rozlišení 1440x900 obrazových bodů. Novinka je poháněna mobilním procesorem Nvidia Tegra 200, který je taktován na 1 GHz. Měla by tedy nabídnout obdobný výkon jako konkurence s logem nakousnutého jablka. K dispozici je 512 MB operační paměti.

Foto: Novinky

Tablet Kno

Zařízení data ukládá na vestavěnou flashovou paměť s kapacitou až 32 GB. Tabletu nechybí ani WiFi, Bluetooth, USB či vestavěný pohybový senzor pro automatické otáčení displeje. Přístroj má vestavěnou baterii, která by jej měla udržet v provozu šest hodin.

Foto: Novinky

Tablet Kno

View Quest Slate 5: nejlevnější na trhu

Počítačový tablet View Quest Slate 5 se snaží zaujmout především atraktivní cenou, která startuje na hranici čtyř tisíc korun. Je vybaven jen pětipalcovým displejem s rozlišením 800x480 obrazových bodů. Co se výkonu týče, je novinka poháněna procesorem Rockchip 2080 Dual Core s taktem 600 MHz.

Foto: Novinky

View Quest Slate 5

Data počítač View Quest Slate 5 ukládá na vestavěnou paměť s kapacitou 2 GB, kterou je možné dále rozšířit pomocí paměťových karet typu microSD. Zařízení nechybí ani možnost bezdrátového připojení k internetu pomocí standardu WiFi.

Novinka je dodávána s operačním systémem Android. Její rozměry jsou 134 x 85 x 14,9 milimetru, přičemž hmotnost činí příjemných 186 gramů. Na baterii vydrží pracovat až pět a půl hodiny.

Lenovo IdeaPad U1: netbook a tablet v jednom

Společnost Lenovo představila na CES přenosný počítač IdeaPad U1, který vypadá na první pohled jako miniaturní netbook. Má tradiční počítačovou klávesnici a dotykovou plochu, která se ovládá prstem a nahrazuje funkce tradiční počítačové myši.

Foto: Novinky

Lenovo IdeaPad U1

LCD displej, který má úhlopříčku 10,1 palce a rozlišení 1280x800 bodů, je možné od těla notebooku jednoduše oddělit a pracovat s ním stejně jako s tabletem. Pokud je novinka spojena s klávesnicí, pracuje s dvoujádrovým procesorem Intel Core 2 Duo a pod operačním systémem Windows 7 Home Premium.

Foto: Novinky

Lenovo IdeaPad U1

Po vyjmutí displeje se operační systém automaticky přepne na Android. I pokud je LCD panel vyjmut, je možné základnu dále používat – stačí k ní připojit externí monitor. Zakoupit půjde také samostatný tablet z tohoto setu, který se bude prodávat pod označením LePad.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám