Hlavní obsah

Nejdražší iPad stojí přes 55 000 Kč

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V České republice začaly oficiálně prodávat dva nové iPady Pro. Na výběr je několik různých konfigurací, které se od sebe liší kapacitou úložného prostoru, typem připojení a velikostí obrazovky. Nejdražší varianta přitom přijde na více než 55 tisíc korun.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Apple iPad Pro

Článek

Nové iPady Pro prodávají pouze ve stříbrném a šedém provedení, další barvy – zlatá a růžová – z nabídky zmizely. IPad Pro s 10,5palcovou obrazovkou se totiž při uvedení na trh nabízel od 19 990 Kč do 34 490 Kč, za 12,9palcovou verzi pak případní zájemci zaplatili od 24 490 Kč do 38 990 Kč.

Novinka s 11palcovou obrazovkou v nejlevnějším provedení nicméně vyjde už na 22 990 Kč, vrcholná varianta s 1TB pamětí a LTE připojením na 49 990 Kč. Větší provedení s úhlopříčkou 12,9 palce je pochopitelně ještě dražší, základ tvoří 64GB varianta s wi-fi připojením za 28 990 Kč, nejpokročilejší verze s 1TB úložištěm a LTE připojením vyjde na 55 990 korun.

Foto: Bebeto Matthews, ČTK/AP

Oba nové iPady vedle sebe

Srdcem obou tabletů je procesor A12X Bionic s 64bitovou desktopovou architekturou, jehož nedílnou součástí je nový čip Neural Engine. V podstatě by tak iPad Pro měl být svým výkonem schopný konkurovat klasickým notebookům, a navíc přidat ještě systém umělé inteligence.

Samozřejmostí jsou dva fotoaparáty. Ten na čelní straně má rozlišení sedm megapixelů, dokáže natáčet Full HD video a nabízí světelnost f2.2. Hlavní zadní fotoaparát je pak 12megapixelový a nabízí světelnost f1.8. Ten již stačí na 4K záznam.

Foto: Bebeto Matthews, ČTK/AP

Apple iPad Pro s úhlopříčkou 11 palců

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Apple iPad Pro s úhlopříčkou 12,9 palce

Baterie by měla oba dva nové iPady udržet při životě po dobu až deseti hodin. Ve výbavě dále nechybí například čtyři hlasité reproduktory a systém pěti mikrofonů.

Proti předchozí generaci se případní zájemci budou muset smířit také s některými radikálnějšími změnami. Z čelní strany tabletu například zmizelo domovské tlačítko, jehož nedílnou součástí je také čtečka otisků prstů. Tyto prvky by se totiž kvůli tenkým rámečkům na čelní stranu již nevešly.

Zamrzí také absence sluchátkového konektoru jack 3,5 mm. Apple jej nicméně nenabízí už ani u iPhonů, podle zástupců společnosti většina uživatelů stejně volí u sluchátek bezdrátovou konektivitu. A klasická sluchátka je kabelem možné připojit pomocí redukce.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Apple iPad Pro

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám