Hlavní obsah

MWC 2017: Číňané spojili síly s Porsche. Výsledkem jsou chytré hodinky

Novinky, ort

V pořadí již druhou generaci svých chytrých hodinek odhalila čínská společnost Huawei. Zajímavé je především to, že se budou nabízet i ve speciální edici, na které se podílela automobilka Porsche. Všechny novinky byly k vidění na stránku společnosti Huawei na největším mobilním veletrhu MWC, který tento týden probíhá ve španělské Barceloně.

Foto: archív výrobce

Huawei Watch 2 Porsche design

Článek

Huawei Watch 2 budou dostání hned v několika různých edicích. Patrně největší emoce však na výstavišti budí ta, která nese název Porsche design. Jak už samotný název napovídá, na vývoji vzhledu se podílela tato známá automobilka.

Druhá generace chytrých hodinek ve stylu závodního speciálu je vyvedena v odstínech černé barvy a má výrazné červené prvky. Při prvním pohledu na ciferník – například na fotografii v úvodu článku – by patrně asi nikoho nenapadlo, že ručičky jsou jen namalované. Jak je vidět na náhledu dalších provedení níže, displej se totiž může libovolně měnit.

Sportovní i elegantní provedení

Tím se dostáváme i k tomu, že novinka bude k dostání v celé další řadě provedení, na kterých se však již Porsche nepodílelo. Nicméně k dostání budou jak elegantní, tak sportovní modely.

Foto: archív výrobce

Huawei Watch 2

Ve všech případech má obrazovka úhlopříčku 1,2 palce a nabízí rozlišení 390 x 390 obrazových bodů. Vnitřní úložiště dosahuje kapacity 4 GB a zajímavé je i to, že se hodinky obejdou zcela bez připojeného chytrého telefonu. SIM karta se dá totiž vložit přímo do nich.

Přestože většina chytrých hodinek nevydrží pracovat na baterii ani jeden celý den, výrobce slibuje, že u Watch 2 to bude dvakrát tak dlouhá doba. Bez nabíječky by se tak novinka měla obejít až dva dny.

Kdy a za jakou cenu se novinka dostane na pulty obchodů, však v tuto chvíli není jasné.

Nechyběly ani mobily

Huawei se na MWC pochlubil kromě chytrých hodinek také dvěma novými chytrými telefony. I když hovořit o nich jako o smartphonech se příliš nesluší. Modely P10 a P10 Plus jsou spíše fotoaparátem, který zároveň umí telefonovat. Však také na vývoji unikátní optické soustavy se podílela společnost Leica, která je dobře známá snad každému fotografovi.

Co obě novinky umí v praxi, se můžete dočíst v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Smartphone Huawei P10 je spíš fotoaparátem než mobilemVideo: Reuters

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám