Hlavní obsah

Mrakodrap, lednice či odpadkový koš. Nejvýkonnější konzole je terčem vtipálků

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft překvapivě minulý týden ukázala podobu špičkové konzole Xbox Series X, která se začne prodávat příští rok. Bude to dle očekávání ten nejvýkonnější stroj tohoto druhu na světě. Věžovitý design s ostrými liniemi se ale prakticky hned stal terčem vtipálků.

Foto: archív výrobce

Xbox Series X

Článek

Vzhled se v porovnání s aktuálně nabízeným Xboxem One X skutečně liší. Původní model byl totiž poměrně nenápadný, připomínal nějaký DVD či Blu-ray přehrávač, který bylo možné snadno umístit do stolku pod televizor.

Bude nejvýkonnější na světě. Microsoft odhalil nový Xbox

Hardware

Series X je daleko rozměrnější a má tvar věže tyčící se směrem vzhůru. Sluší se nicméně podotknout, že konzoli bude možné položit vedle TV i naležato. I přesto ale zabere více místa než současná generace.

A právě tento nezvyklý design se stal terčem vtipálků. Ti začali jen krátce po oficiálním představení zaplavovat internet a sociální sítě různými kolážemi, ve kterých se nejvýkonnější televizní konzole na světě převtělila ve zbraň hromadného ničení, mrakodrap, ledničku, ale například také odpadkový koš.

Jeden z uživatelů přirovnal nový Xbox k papírové krabici.

Někteří si zase všímají toho, že novinka připomíná svým vzhledem starý počítač.

Xbox Series X může evidentně posloužit také jako zbraň, jak ukazuje tato videohra.

Je to televizní konzole, nebo batoh na záda?

Vysoký výkon

Je nicméně nutné podotknout, že větší proporce jsou dány patrně výkonnými součástkami uvnitř. Srdcem konzole má být procesor AMD Ryzen s nejnovější architekturou Zen 2, doplněna bude o grafické jádro AMD Radeon Navi s pamětí typu GDDR6.

Konzole bude podporovat rozlišení až 8K, nicméně většinu her bude možné hrát pravděpodobně pouze ve standardu 4K. Rozlišení 8K bude určeno pro multimédia.

Foto: archív výrobce

Xbox Series X

Zástupci amerického softwarového gigantu prozradili také to, že konzole bude zvládat snímkovací frekvenci až 120 fps. Podporována bude také variabilní snímkovací frekvence.

Vylepšení se má týkat také SSD jednotky. Nový Xbox dá tedy vale zastaralým pevným diskům, díky čemuž bude například spouštění her rychlejší až 40krát. Svižnější by měla být také odezva celého systému.

Na bližší informace o novém herním systému od Microsoftu si budeme muset ještě počkat. Xbox Series X se totiž v prodeji objeví až v rámci vánoční sezony 2020.

BEZ KOMENTÁŘE: Xbox One XVideo: archív výrobce

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám