Hlavní obsah

Microsoft zavedl na klávesnici dvě nová tlačítka

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft v tichosti odhalila novou klávesnici, která mění zažité zvyky. Model Ergonomic Keyboard od amerického softwarového gigantu přidal tlačítka, která slouží pro ovládání kancelářského balíku Office a smajlíků. Lze předpokládat, že na tento trend navážou i další výrobci.

Foto: archív výrobce

Microsoft Ergonomic Keyboard

Článek

Microsoft totiž do výroby klávesnic promlouval v historii již několikrát. Patrně nejmarkantnější to bylo v roce 1994, kdy přišel s klávesou Windows u modelu Natural Keyboard. V průběhu let však tento standard přijali i další výrobci, což by se mohlo stát právě i se zmiňovaným tlačítky pro ovládání Office a smajlíků.

Tolik prstů nemáte. Klávesnice od Xiaomi rozpozná 33 stisků najednou

Hardware

Tyto dvě klávesy nalezneme vůbec poprvé u modelu Ergonomic Keyboard, nachází se vpravo od mezerníku mezi tlačítky Alt Gr a Ctrl. Tlačítko Office, jak už samotný název napovídá, bude sloužit k ovládání stejnojmenné kancelářského balíku, respektive „centra produktivity“. To se vyvolá právě stiskem této klávesy.

Nicméně v kombinaci s dalšími tlačítky bude funkcí pochopitelně daleko více. Spouštět bude například možné jednotlivé součásti celého kancelářského balíku, jako jsou aplikace PowerPoint, Outlook, Word či Excel. Excel se spustí kombinací tlačítek Office + E, Word zase po stisku Office + W.

Foto: archív výrobce

Microsoft Ergonomic Keyboard

Druhé tlačítko má sloužit pro snadnější používání emotikonů ve zprávách a textech, americký softwarový gigant tuto klávesu nazývá Emoji Key. Po stisku se automaticky zobrazí nabídka s různými smajlíky, které jsou v počítači nainstalované.

Otazník bohužel visí nad tím, kdy a za jakou cenu se Microsoft Ergonomic Keyboard bude nabízet v tuzemských obchodech.

Foto: archív výrobce

Microsoft Natural Keyboard

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám