Hlavní obsah

Microsoft jde po krku iPadu, představil vlastní počítačový tablet Surface

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft představila v noci na úterý vlastní tablet nazvaný Surface. Podle agentury Reuters má tato novinka představovat konkurenci pro iPad od firmy Apple. Americký softwarový gigant by měl svůj tablet s operačním systémem Windows 8 uvést na trh na podzim.

Microsoft Surface

 
Článek

Tablet se bude nabízet ve dvou verzích, jedna bude založena na tradičních čipech Intel, druhá pak bude využívat mikroprocesorů ARM. Obě ale budou mít rozkládací kryt jako klávesnici. Jedna verze váží 680 gramů a cenově je podle agentury AP srovnatelná s ostatními tablety. Druhá váží 910 gramů a její cena odpovídá ultrabooku.

Foto: Microsoft

Microsoft Surface

Prototyp představil na tiskové konferenci v Los Angeles výkonný šéf firmy Steve Ballmer. Bez dalších podrobností uvedl, že tablet bude srovnatelný se současnými tablety ARM a ultrabooky firmy Intel.

Foto: Microsoft

Microsoft Surface

Uvedení vlastního tabletu by mělo z Microsoftu udělat přímého konkurenta jeho nejbližších hardwarových firem, jako je Samsung Electronics a Hewlett-Packard. Microsoft se s novými Windows snaží dostat na pole tabletů a chytrých mobilů, kde dosud dominují Apple a další technologické firmy.

Foto: Microsoft

Microsoft Surface

Konkurovat iPadu bude s vlastním tabletem v letošním roce také finská Nokia. Podle Kevina Parrishe ze serveru Tom’s Hardware bude nový tablet vybaven 10palcovým displejem a dvoujádrovým procesorem Qualcomm ARM. [celá zpráva]

Foto: Apple

Apple iPad

Windows 8 přináší zcela nový vzhled a uživatelské rozhraní Metro. To bude k dispozici jak pro počítačové tablety, tak pro klasické stolní počítače a notebooky. Uživatelské prostředí nových Windows je velice podobné již dříve představenému mobilnímu systému Windows Phone 7. Řeč je například o uzamčené obrazovce, na které je kromě fotografie zobrazeno datum, čas a naplánované schůzky. Přehled dalších zajímavých změn v operačním systému Windows 8 naleznete zde.

Windows 8 aktuálně americký softwarový gigant nabízí zdarma ke stažení v testovací verzi. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám