Hlavní obsah

Microsoft chce ovládnout svět sluchátek

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft rozšířila svou nabídku o dvoje nová sluchátka, vedle malých bezdrátových pecek Surface Earbuds se zákazníky bude snažit zaujmout velkým náhlavním modelem Headphones 2. U obou verzí přitom sází na pokročilé technologie.

Bezdrátové špunty Surface Earbuds od společnosti MicrosoftVideo: archív výrobce

 
Článek

Bezdrátové špunty Surface Earbuds zaujmou na první pohled velmi netradičním designem. Sluchátka mají na svém konci rozměrný kruh, který zaplní prakticky celý ušní otvor – a i z dálky je při nošení nepřehlédnutelný.

Toto netradiční designové řešení má ale své praktické využití. Jednak jsou sluchátka díky tvaru konstrukce schopna lépe odfiltrovat nežádoucí ruchy okolí, jednak placatá část slouží k ovládání. Jde totiž o dotykovou plochu, která je schopna rozeznat různá gesta.

Nejlepší sluchátka od Applu jsou beznadějně vyprodaná

Hardware

Pohlazením či poklepáním sluchátek je tak možné přepnout na další či předchozí skladbu, stejně tak upravit hlasitost nebo pozastavit a opět spustit přehrávanou skladbu.

Stejně tak lze sluchátka ovládat hlasovými povely. Velmi praktické je to, že špunty se dají připojit nejen k chytrým telefonům, ale také počítačovým tabletům a počítačům – prostřednictvím hlasových povelů je tak možné například nadiktovat text, který se automaticky přepíše do kancelářského balíku Office.

Foto: archív výrobce

Microsoft Surface Earbuds

Osobní překladatel

Velmi zajímavá je také funkce automatického překládání, kdy sluchátka pomocí mikrofonu zachytí hlas osoby vedle uživatele a přeloží jej do jeho mateřštiny. Podporováno má být v době uvedení na trh až 60 jazyků, zda mezi nimi bude také čeština, není zatím jasné.

Otazník visí také nad případnou pořizovací cenou a dostupností. Výrobce nicméně slibuje, že samotná sluchátka nabídnou až osmihodinovou výdrž, ta se s využitím dobíjecího pouzdra zvýší až na 24 hodin.

Surface Earbuds se v zahraničí nabízejí v přepočtu za 5100 Kč. Jde o přímého konkurenta pro sluchátka Apple AirPods a AirPods Pro, které se podle varianty nabízejí v tuzemských obchodech od 4790 Kč do 7290 Kč. Připomeňme, že Apple je v současnosti nejúspěšnějším prodejcem bezdrátových špuntů, ovládá zhruba polovinu světové produkce.

V nabídce Applu nicméně v současnosti nalezneme pouze bezdrátové špunty, byť se již několik měsíců spekuluje o tom, že americký počítačový gigant chystá také velká náhlavní sluchátka s logem nakousnutého jablka.

Foto: archív výrobce

Apple AirPods

Foto: archív výrobce

AirPods Pro

Dříve než Apple

V tomto ohledu má navrch Microsoft, který již velká sluchátka Headphones 2 představil. Mezi jejich hlavní přednosti má patřit velmi účinné potlačení okolního ruchu, což přijde vhod nejen na cestách. Díky kodeku aptX a dvojici 40mm měničů by nicméně měla sluchátka nabídnout také citelně vyšší kvalitu zvukové reprodukce ve srovnání s obyčejnými peckami.

Na jedno nabití vydrží novinka pracovat až 20 hodin, přičemž s vypnutým potlačením okolního ruchu by výdrž měla být ještě citelně vyšší. Nabíjení je zprostředkováno USB-C konektorem.

Cena modelu Headphones 2 činí v Americe 250 dolarů, tedy necelých 6300 Kč. Kdy a za jakou cenu se tato novinka bude nabízet v tuzemských obchodech, není zatím jasné.

Foto: archív výrobce

Microsoft Headphones 2

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám