Hlavní obsah

Menší iPad Pro dorazil do Česka. Nejlepší verze stojí přes 32 000 Kč

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple ukázala světu menší iPad Pro teprve minulý týden. Přestože většinou na uvedení novinek na tuzemský trh musí zákazníci čekat klidně i více než měsíc, letos si americký počítačový gigant opravdu pospíšil. Nový tablet se totiž začal v Česku prodávat už v noci ze čtvrtka na pátek.

BEZ KOMENTÁŘE: Nový iPad Pro Video: Apple

 
Článek

U většiny tuzemských prodejců jsou na nejnovější tablet s logem nakousnutého jablka přijímány zatím pouze předobjednávky. Oficiální internetový obchod Applu však hlásí, že je přístroj již dostupný a je skladem. To jinými slovy znamená, že od objednání by měl k zákazníkům doputovat během pouhého jednoho dne.

Na výběr jsou tři kapacity úložného prostoru a samozřejmě nechybí ani modely s rychlým LTE internetem. Zvolit si případní zájemci mohou i barvu, novinka je dostupná ve stříbrné, zlaté, vesmírně šedé a růžově zlaté.

Foto: repro Apple

Cenová nabídka iPadu Pro

Nejvybavenější model s LTE internetem a 256GB pamětí vyjde na 32 390 Kč. Pokud by lidem stačil pouze 32GB úložný prostor, cenovka se sníží skoro o deset tisíc – na 22 790 Kč. Pro úplnost dodejme, že prostřední 128GB model s LTE modemem stojí 27 590 Kč.

Ještě levněji pochopitelně vychází verze bez slotu na SIM karty, u té si ale případní zájemci musí vystačit pouze s připojením prostřednictvím bezdrátového standardu wi-fi. Základní model s 32GB pamětí stojí 18 790 Kč, vybavenější 128GB vyjde na 23 590 Kč a konečně nejvyšší 256GB kapacita stojí 28 390 Kč.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Porovnání velikostí letošního a loňského iPadu Pro

Loňský iPad Pro má displej s úhlopříčkou 12,9 palce a rozlišení 2732 × 2048 pixelů. Velikostí obrazovky i výkonem tak cílí na ty nejnáročnější uživatele, například z řad grafiků. A to víceméně platí také o letošní verzi, jejíž rozměry se zmenšily díky použití 9,7palcové obrazovky s rozlišením 2048 × 1536 obrazových bodů.

Výkon v porovnání s větším bratříčkem nepatrně klesl, ale i menší iPad Pro stále patří k tomu nejlepšímu na trhu. V jeho útrobách tepe procesor Apple A9X s taktem 2,16 GHz, který má k dispozici 2 GB operační paměti.

Foto: Stephen Lam, Reuters

Menší iPad Pro s připojenou klávesnicí

I když rozměry u nového iPadu citelně klesly, Applu se podařilo vtěsnat do menšího těla celou řadu vychytávek, jakými se chlubí i 12,9palcový model. Řeč je například o integraci hned čtyř reproduktorů pro věrnější zprostředkování prostorového zvuku.

Novinka také spolupracuje se stylusem zvaným Pencil. Jde v podstatě o speciální tužku pro kapacitní displeje, jež umožní daleko přesnější ovládání. Vhod jistě přijde především grafikům, kterým na iPadu výrazně usnadní editační práce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám