Hlavní obsah

Luxusní supersporty od Ferrari nabídnou vestavěné iPady

Novinky, mif

Společnost Ferrari ukázala na ženevském autosalonu svou novou vlajkovou loď nazývanou LaFerrari, která patří mezi nejvyspělejší vozy současnosti. Zároveň maranellská automobilka oznámila partnerství se společností Apple, díky kterému se budou v nových supersportech objevovat technologie amerického počítačového giganta – například tablety iPad.

Foto: Ferrari

Ferrari LaFerrari (2013)

Článek

Šéf Ferrari Luca Cordero di Montezemolo uvedl, že technologie Applu budou poprvé využity u nového čtyřmístného modelu, kdy všichni spolujezdci budou mít k dispozici vestavěný iPad Mini. Na něm budou moct hrát hry, koukat na videa i brouzdat po internetu.

Foto: Apple

iPad Mini

Řidič pak po stisku příslušného tlačítka bude moci využít technologie Siri, která funguje v podstatě jako osobní asistentka. Jednoduše jí nadiktujete zprávu, kterou má odeslat e-mailem, nebo se jí zeptáte na aktuální dopravní informace. A to vše pouze hlasovými povely - samotného přístroje se nemusíte ani dotknout.

Technologií Siri od Applu již nyní disponují počítačové tablety iPad i chytré telefony iPhone. Zatím však podporuje pouze anglický jazyk. Jak funguje v praxi, se můžete podívat na videu níže.

Asistentka Siri v akciVideo: Apple

Žádné další informace zatím zástupci obou společností neuvedli. Jisté tak není ani to, kdy přesně se první Ferrari s technologiemi od Applu objeví na trhu.

Podle agentury Bloomberg lze ale předpokládat, že do budoucna se spolupráce mezi oběma společnostmi ještě prohloubí. Ferrari totiž stejně jako další automobilky čelí poklesu poptávky vozů, a to i přesto, že prodeje byly v loňském roce rekordní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám