Hlavní obsah

Logitech představil zařízení, které přehraje hudbu z domácí počítačové sítě

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové zařízení s názvem Squeezebox Boom společnosti Logitech spadá do poměrně mladé kategorie takzvaných síťových přehrávačů. Ty připomínají klasickou Hi-Fi věž, ale místo CD nosičů přehrávají hudbu pomocí sdílené domácí počítačové sítě. Přehrávat však můžete také internetová rádia, nebo předplacené služby typu Last.FM, Rhapsody a Sirius.

Foto: Novinky

Logitech Squeezebox Boom

Článek

Pro připojení k počítačové síti používá Squeezebox klasický síťový kabel s konektorem RJ45. Stejně tak si novinka rozumí s bezdrátovou sítí WiFi s protokolem 802.11g. Přehrávač tedy nemusí být připojen klasickým kabelem - hudbu si můžete poslouchat kdekoli v dosahu WiFi signálu.

Logitech Squeezebox Boom podporuje poměrně širokou řadu formátů od klasických MP3, WAV, WMA, přes novější formáty typu Ogg, FLAC, Apple lossless či AAC. Síťový přehrávač funguje i jako budík a může vás probudit vaší oblíbenou písničkou.

Dvoupásmové reproduktory jsou doplněny 30 wattovým zesilovačem. Pro milovníky basů je navíc Squeezebox Boom vybaven výstupem pro připojení externího subwooferu. Novinka od Logitechu vyjde na 4 800 korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám