Hlavní obsah

Líbivý vzhled a solidní výkon. Extrémně tenký all-in-one má součástky šikovně ukryté

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

All-in-one počítače, které ukrývají veškeré součástky uvnitř monitoru, se rok od roku těší větší popularitě. Nastrkat veškeré komponenty do útlého těla displeje nicméně není zrovna jednoduché. Asus proto u svého nového stroje ukryl veškeré hardwarové součástky šikovně do podstavce.

Foto: archív výrobce

Asus Zen AiO 27

Článek

Výhody all-in-one počítačů jsou nesporné. Díky umístění jednotlivých součástek do displeje nehyzdí okolí stolu žádná krabice navíc – tedy samotná počítačová sestava.

Problém je však v tom, že jednotlivé součástky, které standardně do monitoru nepatří – například procesor, disk, grafická karta či operační paměti –, zabírají poměrně dost místa. A to není v době, kdy je na útlé křivky elektroniky kladen velký důraz, vůbec žádoucí.

Velký displej se 4K rozlišením

Přesto při pohledu na novou sestavu Aspire S24 málokoho napadne, že se veškeré zmiňované komponenty v obrazovce s úhlopříčkou 27 palců a rozlišením 4K skutečně ukrývají. Tloušťka samotného panelu je totiž méně než jeden centimetr.

Foto: archív výrobce

Asus Zen AiO 27

Tak tenkého profilu se podařilo dosáhnout díky tomu, že jsou jednotlivé hardwarové součástky umístěny v podstavci monitoru. Konkrétně se zde ukrývá procesor Intel Core i7-8700T, který má k dispozici 16 GB operační paměti. Disky jsou k dispozici hned dva, vedle rychlé SSD jednotky s kapacitou 512 GB je sestava vybavena ještě klasickým 2TB pevným diskem.

Překvapivě se do útrob této kompaktní all-in-one sestavy vešla také dedikovaná grafická karta. Jde sice pouze o grafiku GeForce GTX 1050 se 4GB VRAM, nicméně na hraní většiny her ve Full HD rozlišení by to mělo stačit.

Dá se vylepšovat

Přestože to u all-in-one sestav není příliš obvyklé, některé komponenty je možné u nové sestavy snadno vylepšovat. Stačí oddělat kryt podstavce a přidat RAM či vyměnit disk za jiný. Podstavec mimochodem slouží také jako bezdrátová nabíječka pro chytré telefony.

Kdy a za jakou cenu se Asus Zen AiO 27 objeví na pultech obchodů, není zatím jasné.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám