Hlavní obsah

Lepší fotoaparáty a vyšší výkon. Nový iPad Pro půjde po krku laptopům

Novinky, huj

Společnost Apple představila v tichosti nový iPad Pro. Ten bude nyní ještě vážnější konkurencí pro laptopy, neboť dostal podporu touchpadů. Tyto dotykové plochy, které nahrazují u notebooků funkce myši, zatím žádný předchůdce nenabízel. Vylepšeních je ale daleko více.

Foto: archív výrobce

Nový iPad Pro

Článek

Nový iPad Pro bude k dostání již tradičně ve dvou velikostech, s 11 a 12,9palcovým displejem. Obě provedení nabídnou v první řadě vyšší výkon, což je dáno především použitím výkonného čipu A12Z Bionic. Apple o tomto procesoru tvrdí, že je výkonnější než modely ve většině dnešních PC.

Dotyková obrazovka má vysokou obnovovací frekvenci 120 Hz, díky čemuž se hodí i na hraní her. Dále se chlubí velmi přesnými barvami, vysokým jasem 600 nitů a podporou dotykového pera.

Foto: archív výrobce

Novinka se bude nabízet ve dvou velikostech.

Snadné připojení příslušenství

Ve volitelné výbavě vůbec poprvé nalezneme také klávesnici, která je vybavena touchpadem. Lidé díky tomu nemusí sahat na dotykový displej, ale mohou tablet ovládat podobně jako klasický notebook. Pouzdro navíc integruje USB-C port pro snadné připojení příslušenství. To předchůdce neuměl, ten měl pouze klávesnici bez touchpadu.

Vylepšení se dočkaly také fotoaparáty. Na zadní straně tak nalezneme kromě základního 12MPx fotoaparátu ještě 10MPx širokoúhlou kameru. Nechybí zde ani speciální LiDAR senzor pro měření vzdálenosti v prostoru. Díky němu by měly mít výsledné momentky podobný nádech, jako kdyby byly foceny digitální zrcadlovkou.

Huawei jde po krku iPadu od Applu

Testy
Foto: archív výrobce

Fotoaparát na zadní straně

Rozšířená realita

Systém LiDAR bude navíc u iPadu využíván také pro režim rozšířené reality, pomocí něj bude možné přesně umístit virtuální objekty do vytyčeného prostoru apod.

Cena iPadu Pro s 11palcovou obrazovkou a 128GB pamětí startuje na 22 990 Kč, 12,9palcová verze pak případné zájemce vyjde na 28 990 Kč. Nejdražší provedení s 1TB úložištěm a LTE konektivitou vyjde na 48 490 kč. Na pultech obchodů by se přitom měl objevit již na přelomu tohoto a příštího týdne.

Foto: archív výrobce

Nový iPad Pro a Apple Pencil

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám