Hlavní obsah

Konvertibilní ultrabook od Toshiby je možné používat i jako tablet

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konvertibilní notebooky zažívají v posledních měsících boom. Po modelech Lenovo Yoga a Asus Taichi 21 přináší na tuzemský trh novinku nazývanou Satellite U920t společnost Toshiba. Přístroj spadá do kategorie ultrabooků, ale lze jej snadno proměnit v počítačový tablet.

Foto: Toshiba

Toshiba Satellite U920t

Článek

Toshiba Satellite U920t se na první pohled nijak výrazně neliší od kompaktních ultrabooků. Má klávesnici, touchpad a 12,5palcový displej s rozlišením 1366 x 768 obrazových bodů. Ten je navíc dotykový a proti poškození je chráněn odolným sklem Corning Gorilla Glass.

Právě monitor je ale k tělu zařízení připojen místo klasických pantů speciální posuvnou konstrukcí, která dovoluje přístroj pohodlně předělat na tablet – stačí displej položit narovno a zasunout jej před klávesnici. Složení nebo rozložení je otázkou pár vteřin a funguje bez jakýchkoliv problémů.

Foto: Toshiba

Toshiba Satellite U920t

Ať už v režimu tabletu či ultrabooku Toshiba Satellite U920t využívá slušnou hardwarovou výbavu, jejímž základem je procesor Intel Core i5 3317U s frekvencí 1,7 GHz. Ten se v případě technologie Turbo Boost 2 dokáže přetaktovat na 2,6 GHz.

K dispozici jsou 4 GB operační paměti typu DDR3 a integrovaný grafický čip Intel HD Graphics 4000. Pro uložení dat pak slouží 128GB SSD jednotka. Novinka nabízí k využití hned dvě webkamery, zadní s rozlišením 3 MPx a přední s 1 MPx.

Foto: Toshiba

Toshiba Satellite U920t

Za zmínku stojí také podpora technologie Intel WiDi, se kterou jednoduše připojíte laptop bezdrátově k televizoru. Na baterii by podle informací výrobce měl Satellite U920t vydržet pracovat pod operačním systémem Windows 8 až šest hodin.

Hybridní ultrabook Toshiba Satellite U920t je již dostupný v tuzemských obchodech. Podle nákupního rádce Zboží.cz od Seznamu jej je možné zakoupit za 22 500 Kč.

Foto: Toshiba

Toshiba Satellite U920t

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám