Hlavní obsah

Konkurence se bude hledat těžko, Xiaomi nabídne levný fitness náramek

Novinky, huj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Srazit cenu svého nového fitness náramku na úplné minimum se rozhodla společnost Xiaomi. Model Redmi Band se totiž v domovské Číně prodává v přepočtu za 500 Kč, přitom předchozí generace tohoto výrobce vyšly prakticky vždy citelně dráž.

Foto: archív výrobce

Fitness náramek Redmi Band

Článek

Chytré náramky od Xiaomi se v Česku prodávají již několik let. Nové modely se zpravidla nabízely za částky okolo tisícovky. A i tak si zpravidla vysloužily pochvalné recenze za to, že nabízí prvotřídní poměr cena/výkon.

Přesto se výrobce rozhodl u modelu Redmi Band nasadit cenovku ještě výrazně níže. Je pravděpodobné, že cena v tuzemských obchodech bude o něco vyšší kvůli nákladům na dovoz a DPH. I tak by ale měla být nižší než v případě předchůdců.

Hlídají zdraví i sportovní výkony. Huawei láká na nové chytré hodinky

Hardware

Potěšující je i to, že se atraktivnější cenovka nijak negativně nepodepsala na hardwarové výbavě náramku. Naopak v dané cenové kategorii se konkurence bude hledat jen velmi obtížně.

Redmi Band působí ve srovnání s předchůdci, kteří nesli název Mi Band, daleko modernějším a luxusnějším dojmem. Už nejde o malou fazolku, která se vkládá do silikonového pouzdra. Novinka má robustní základnu, ke které se po vzoru dražších chytrých hodinek připojují silikonové řemínky. V jednom z nich se pak ukrývá USB konektor, takže není potřeba ani žádný kabel pro nabíjení či připojení k PC.

Foto: archív výrobce

Fitness náramek Redmi Band

Displej nabízí úhlopříčku 1,08 palce, a kromě času zobrazuje i celou řadu důležitých informací, například notifikace z připojeného smartphonu. Kromě sportovních aktivit dovede náramek monitorovat také zdravotní stav majitele, obsahuje totiž senzor srdečního tepu. Samozřejmostí je i hlídání spánkové aktivity.

Díky zabudovanému NFC čipu půjde fitness náramek použít také jako platební kartu. Bez elektrické zásuvky se novinka obejde až po dobu 14 dní.

Otazník visí zatím nad tím, kdy se novinka začne prodávat v Česku a dalších evropských státech. V současnosti je totiž dostupná výhradně v domovské Číně.

Foto: archív výrobce

Fitness náramek nabízí zabudovaný USB port.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám