Hlavní obsah

Kdo neobjednal, Vánoce nestihne. Apple dodá iPad mini až na konci prosince

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V posledních dnech se nejčastěji mluví o nedostupnosti nových iPhonů 13, některé modely a barvy jsou totiž beznadějně vyprodané. Ještě tristnější je ale situace v případě nového iPadu mini, který Apple už před Vánocemi nezvládne dodat.

Představení iPadu mini (2021)Video: archív výrobce

 
Článek

Zájem o iPad mini byl už na přelomu září a října tak obrovský, že tuzemští prodejci hlásili vyprodáno. A situace se za více než měsíc bohužel příliš nezlepšila, poptávka stále převyšuje nabídku.

Ještě v minulém týdnu nicméně Apple ve svém oficiálním internetovém obchodě tvrdil, že malé jablečné tablety zvládne dodat před Vánocemi. To se ale nyní změnilo, nové objednávky dodá americký počítačový gigant až po 27. prosinci – případní zájemci tak už Vánoce nestihnou.

Foto: archív výrobce

Nový iPad mini

Zájem je o nový iPad mini enormní, i když ceny nepatří k nejnižším. Základní verze s 64GB pamětí a wi-fi připojením vyjde případné zájemce na 14 490 Kč, za nejvybavenější 256GB verzi s 5G připojením už zaplatí 22 490 Kč.

Nový iPad mini dostal podobný design jako iPhony 13, respektive loňské dvanáctky. Chlubí se tedy hranatější konstrukcí s rovnými bočnicemi.

Apple snižuje výrobu iPadů, aby měl dost čipů pro iPhony 13

Hardware

Díky novému designu se podařilo vtěsnat větší displej do stejně velkého těla jako u předchůdce. Ten měl 7,9“ displej, novinka láká na 8,3“ úhlopříčku. Na rozdíl od iPhonů 12 uživatelé nepřijdou ani o čtečku otisků prstů, přesunula se do bočního tlačítka.

Lákadlem má být také konektor USB-C, který je přece jen univerzálnější než rozhraní Apple Lightning. Nově by tak měla jít snadno připojit celá řada nejrůznějšího příslušenství. Připojit se dá touto cestou například i mixážní pult, což ocení hudební tvůrci.

Vzadu i vepředu nalezneme 12MPx kameru, ta přední má přitom ultraširokoúhlý záběr (122°). Novinka bude dostupná ve fialové, růžové, zlaté a space gray, bude podporovat druhou generaci Apple Pencil.

Foto: archív výrobce

Nový iPad mini

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám