Hlavní obsah

iPad explodoval v Amsterdamu ještě v obchodě. Zranil tři zaměstnance

Novinky, Markéta Jasanská

Tři zaměstnanci obchodu Apple v nizozemském Amsterdamu se v neděli lehce zranili při explozi baterie iPadu. Incident, který se stal v odpoledních hodinách, způsobil evakuaci a následné uzavření obchodu v amsterdamském Leidsepleinu. Uvedl to server DutchNews.nl. Není jisté, jestli za nehodu může přehřátá baterie, nebo něco jiného.

Foto: archív výrobce

Apple iPad (2018)

Článek

Samotná obsluha obchodu zareagovala při výbuchu okamžitě a vhodila iPad do nádoby s pískem. Z přístroje se dál kouřilo, kvůli tomu měli tři zaměstnanci dýchací problémy a byli převezeni do nemocnice. Přivolaní hasiči evakuovali obchod a iPad zajistili. Obchod byl znovu zprovozněn o pár hodin později.

Není to poprvé, co produkt firmy Apple explodoval. Ve švýcarském Curychu explodoval v lednu přehřátý iPhone a popálil ruku opraváři. Ten byl následně převezen do nemocnice a ošetřen.

Podle serveru 9to5mac se zvýšil počet těchto nehod poté, co společnost odstartovala výměnu baterií způsobenou skandálem se zpomalováním starších verzí iPhonů. Apple záměrně zpomaloval procesor ve chvíli, kdy zaznamenal opotřebení baterie. Výkon zpomaleného telefonu mohl tak klesnout i o 40 %.

V únoru sama společnost představila zkušební verzi operačního systému iOS, kde lze zpomalení vypnout. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám