Hlavní obsah

iPad bude mít dva displeje

Novinky, mif

Společnost Apple nabízí pro druhou a třetí generaci iPadu šikovný obal SmartCover, který je možné využít také jako jednoduchý stojánek. Americký počítačový gigant se jej chystá ještě vylepšit – u nových počítačových tabletů s logem nakousnutého jablka bude fungovat jako druhý displej. Upozornil na to server Engadget.

Článek

Návrh displeje, který je ukrytý v obalu počítačového tabletu, již zástupci Applu podali na patentový úřad. Podle něj by si SmartCover, jak americký počítačový gigant kryt nazývá, měl zachovat stejnou flexibilitu jako současná verze.

Jak funguje obal SmartCover pro iPad

To znamená, že jej bez problémů půjde využít pro ochranu displeje i jako stojánek. Navíc ale bude vybaven dotykovým panelem, který půjde ovládat prstem i speciálním perem – takzvaným stylusem. Ochranný kryt by přitom neměl být o moc tlustší než jeho současná verze.

Novinku bude možné využít například pro psaní na virtuální klávesnici. V takovém režimu pak tablet bude fungovat podobně jako obyčejný notebook. Jak přesně se ale novinka bude připojovat k iPadu a zda ji půjde jednoduše odpojit, zatím není jasné.

Foto: United States Patent and Trademark Office

Návrh Applu na druhý displej ukrytý v krytu iPadu

Společnost Apple se k informacím o existenci novinky oficiálně nevyjádřila. To ale není ničím výjimečným, protože firma s logem nakousnutého jablka za žádných okolností neprozrazuje informace o nových produktech před jejich oficiálním představením.

Jisté tak zatím není, kdy by se nový chytrý kryt měl objevit na pultech obchodů a zda bude kompatibilní se staršími verzemi iPadu.

Chytrý kryt bude mít i tablet od Microsoftu

Využít šikovně obal u svého tabletu plánuje také společnost Microsoft. Novinka s názvem Surface bude vybavena speciálním krytem, který po jednoduchém nacvaknutí bude sloužit jako klávesnice. Na zadní straně zařízení pak bude umístěn speciální výklopný stojánek, díky kterému půjdou jednoduše sledovat filmy.

Microsoft Surface

K dispozici budou dvě verze, které se budou lišit především svým výkonem. Levnější s 12tisícovou cenovkou bude postavena na mikroprocesorech ARM, které používají i některé chytré telefony. Výkonnější varianta by pak měla stát 16 tisíc korun. Právě tento dražší model by měl podle současného šéfa Microsoftu Steva Ballmera konkurovat moderním laptopům, jako jsou například ultrabooky.

Microsoft Surface by se měl začít prodávat na konci října, hned po uvedení operačního systému Windows 8.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám