Hlavní obsah

Intelu bude šéfovat Robert Swan

Novinky, mif
New York

Společnost Intel přestala hledat nového šéfa. Podnik povede Robert Swan (58), který už od června loňského roku působil v roli prozatímního ředitele. Největší výrobce čipů na světě tak porušil svou dlouholetou tradici, kdy byl vždy do čela firmy jmenován člověk – obvykle inženýr, který v Intelu působil alespoň několik desetiletí.

Foto: archív výrobce

Robert Swan

Článek

Swan nastoupil do Intelu v roce 2016 jako finanční ředitel, původně pracoval v soukromé investiční firmě General Atlantic a devět let šéfoval finanční divizi internetového gigantu eBay.

Funkci dočasného ředitele celého Intelu získal v polovině loňského roku, kdy musel odstoupit tehdejší šéf Brian Krzanich. Ten rezignoval kvůli vztahu na pracovišti, což firemní politika týkající se manažerů zakazovala. Krzanich byl ve vrcholné funkci pět let, v Intelu nicméně pracoval už od roku 1982.

Situace pro Intel není snadná

Vedení Intelu nebude pro Swana vůbec jednoduché. Podnik totiž nedávno zhoršil svůj výhled hospodaření kvůli rostoucímu obchodnímu napětí a zpomalení globální ekonomiky.

Hlavním posláním nového generálního ředitele bude nastavit vnitřní procesy firmy tak, aby byla schopná lépe odolávat svým novějším čipovým konkurentům – a to nejen na poli procesorů pro klasické počítače, ale také v oblasti serverů či SSD disků.

Intel také usilovně pracuje na nové grafické kartě, se kterou bude cílit na profesionály. Právě tento segment se má v nadcházejících letech stát pro podnik také klíčovým. [celá zpráva]

Swan je v pořadí již sedmým ředitelem největší čipové společnosti na světě, která na trhu působí již 50 let.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám