Hlavní obsah

IFA 2015: Špičkový výkon a kompaktní rozměry. Hybrid od Toshiby se povedl

Novinky, mif

Vtěsnat do kompaktních rozměrů lehkého ultrabooku ty nejvýkonnější součástky současnosti není vůbec jednoduchý úkol. Společnosti Toshiba se to přesto povedlo. Nový hybrid Satellite Radius 12, který byl tento týden odhalen na veletrhu IFA v Berlíně, navíc díky dotykové obrazovce dokáže nahradit i notebook.

Foto: archív výrobce

Toshiba Satellite Radius 12

Článek

Na první pohled se novinka od společnosti Toshiba nijak neliší od malých přenosných počítačů – má 12,5palcový displej s rozlišením 4K (v nabídce bude také totožný model s Full HD displejem), tloušťku 1,5 cm a velmi příjemnou hmotnost 1,32 kg. K ovládání kromě dotykové obrazovky samozřejmě nechybí ani tradiční klávesnice s rozlišením QWERTY.

Foto: archív výrobce

Toshiba Satellite Radius 12

V počítačový tablet se model Satellite Radius 12 promění ve chvíli, kdy displej prohnete až pod klávesnici. Ta pak začne sloužit jako podstavec tabletu. Zařízení se v takovémto stavu ovládá výhradně prostřednictvím dotykové obrazovky. Otáčet obrazovku je tedy možné v úhlu 360°.

Kromě chytré konstrukce láká nový hybrid také na svůj výkon. V útrobách se ukrývá nejnovější procesor Intel Core i7, který je doplněn o 8 GB operační paměti. Data se ukládají výhradně na rychlé SSD jednotky, přičemž uživatel si může zvolit kapacitu až 512 GB.

Foto: archív výrobce

Toshiba Satellite Radius 12

Výdrž stroje se liší podle zvoleného displeje. Základní model s Full HD panelem se bez elektrické zásuvky obejde osm hodin, vyšší verze se 4K displejem pouze šest. Vše pracuje pod operačním systémem Windows 10.

Zástupci společnosti Toshiba na veletrhu IFA naznačili, že Satellite Radius 12 se do prodeje dostane ještě před Vánocemi. Přesné datum ani cenu však zatím neprozradili.

Foto: archív výrobce

Toshiba Satellite Radius 12

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám