Hlavní obsah

Hybridní přehrávač Blu-ray/HD DVD nechtějí pustit na trh

Novinky, adr

Přehrávač BH100 LG Electronic, který si poradí jak s Blu-ray tak HD DVD disky, nepodporuje všechny možnosti nosičů HD DVD. Produkt LG proto nedostane certifikát od skupiny DVD Forum do té doby, dokud nedodělky neodstraní.

Článek

BH100 si poradí s formátem Blu-ray bez nejmenší chybičky, přehraje také obsah HD DVD nosiče, uvedla stránka BetaNews s dodatkem, že BH100 má ale potíže s funkcí iHD.

iHD je označení pro funkci "interactive High Definition", která je zodpovědná za správné zobrazení všech interaktivních menu a speciálních funkcí (PIP, stahování, aktualizace, atd.). BH100 si s iHD v současnosti neporadí.

Přehrávač proto nemůže dostat certifikaci organizace HD DVD Forum a bez ní tak nemůže být ani nabízen a prodáván s označením, že pracuje s HD DVD nosiči.

Zástupce HD DVD skupiny Kevin Collins za společnost Microsoft poznamenal, že organizaci nikdo z LG neinformoval o tom, že BH100 s logy Blu-ray a HD DVD bude představena na CES 2007 v Las Vegas. [celá zpráva] Collins rovněž dodal, že HD DVD organizace může podniknout právní kroky proti LG za to, že používá HD DVD označení na svém přehrávači a přitom nesplňuje všechny parametry HD DVD standardu.

BH100 chce LG nabízet na americkém trhu za necelých 1200 dolarů. Experti však připomínají, že pokud by si zájemci o Blu-ray a HD DVD přehrávače pořídili konzoli Sony PlayStation 3 s vestavěnou Blu-ray jednotkou [celá zpráva] v ceně od 500 dolarů a například HD DVD systém od Toshiby (přibližně 600 dolarů), získají za podobné finanční prostředky více "kompatibilnějšího a schopnějšího železa".

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám