Hlavní obsah

Honor zkouší štěstí s televizory, láká na platformu Harmony OS

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Značka Honor, která patří do portfolia společnosti Huawei, se prozatím profilovala především jako výrobce chytrých telefonů. Uspět na trhu se však nyní bude snažit také s televizory, první dvě vlaštovky se již prodávají v domovské Číně. Jedním z lákadel má být u nich nový operační systém Harmony OS, který pochází přímo z dílen společnosti Huawei.

Foto: archív výrobce

Honor Vision

Článek

Nové televizory se jmenují Honor Vision a Vision Pro. Jak již samotný název napovídá, základním modelem je Vision. Ten je vybaven 55palcovou obrazovkou, nabízí tedy úhlopříčku 138 cm. Na takto velké obrazové ploše si případní zájemci vychutnají 4K rozlišení.

Pro úplnost dodejme, že panel s designovými zády ve tvaru pyramidy staví na LED podsvícení, nabízí poměr stran 16 : 9 a jas 400 nitů. V jeho útrobách se ukrývá čtyřjádrový procesor Honghu 818, který má k dispozici 2 GB operační paměti.

Foto: archív výrobce

Honor Vision

Mezi další přednosti modelu Honor Vision má patřit wi-fi s přenosovou rychlostí až 1,7 Gbit/s či technologie Honor Magic Link. Díky ní bude možné propojit televizor s dalšími zařízeními v domácnosti, například s mobily či tablety – ty pak poslouží k ovládání TV, jejich prostřednictvím nicméně bude možné také sdílet multimediální obsah.

Honor Vision Pro má proti základnímu provedení navíc výsuvnou kameru, díky níž je možné provádět například videohovory. Vylepšená verze se chlubí také větším úložištěm, k dispozici má pro instalaci aplikací 32GB paměť místo 16GB.

Foto: archív výrobce

Honor Vision

První zařízení s Harmony OS

Televizory z dílny Honoru jsou v podstatě prvním zařízením na světě, které běží na nové platformě Harmony OS. Jde o univerzální operační systém od společnosti Huawei, který má najít uplatnění na celé řadě zařízení – poběží tedy také na noteboocích, chytrých reproduktorech či v nositelné elektronice.

Výrobce navíc počítá s tím, že na základech Harmony OS budou moci stavět i nejrůznější zařízení pro internet věcí (Internet of Things, IoT). Pod zkratkou IoT se ukrývá označení pro chytré přístroje, které jsou schopny připojovat se na internet a komunikovat mezi sebou prostřednictvím této celosvětové počítačové sítě.

Foto: archív tvůrců

Harmony OS má běžet na různých zařízeních

Typicky jde například o zařízení, která umožňují sledování či ovládání některých funkcí na dálku. Připojit se k nim je možné prostřednictvím chytrého telefonu nebo počítačového tabletu přes internet, i když je uživatel na druhém konci planety.

Celosvětovou počítačovou síť mohou tímto způsobem využívat nejrůznější rekordéry, meteorologické stanice, ale klidně také chytré žárovky, u kterých je možné upravovat teplotu světla. Více se o operačním systému Harmony OS dozvíte v našem dřívějším článku.

Lákadlem je u obou novinek jistě také cena. Honor Vision se totiž v čínských obchodech nabízí v přepočtu za 12 500 Kč, vybavenější verze pak případné zájemce vyjde na 15 500 Kč. Zda se budou oba televizory nabízet také v Česku, zatím není jasné.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám