Hlavní obsah

Fitbit jde po krku Applu, uvedl na trh svoje první chytré hodinky

Novinky, ort

Společnost Fitbit uvedla na trh svoje první chytré hodinky zvané Ionic. Tento výrobce nositelné elektroniky, který se proslavil především nejrůznějšími fitness náramky, se tak bude nyní snažit přímo konkurovat Applu, který před pár týdny začal prodávat v pořadí již třetí generaci svých chytrých hodinek Watch.

Foto: archív výrobce

Fitbit Ionic

Článek

Chytré hodinky Fitbit Ionic se snaží nalákat především na pokročilé funkce. Tento model je vybaven SpO2 snímačem, který v budoucnu umožní měřit např. spánkovou apnoi, vestavěným GPS senzorem, sadou dynamických sportovních tréninků, vylepšeným měřením srdečního tepu a voděodolností do hloubky 50 metrů.

Uplatnění navíc naleznou hodinky také v obchodech, dokážou totiž nahradit platební karty – jde s nimi platit bezkontaktně. Potěší také vestavěný přehrávač hudby či až čtyřdenní výdrž. Pro porovnání, chytré hodinky Apple Watch Series 3 se bez elektrické zásuvky obejdou pouze den.

Foto: archív výrobce

Fitbit Ionic

Foto: archív výrobce

Fitbit Ionic

Za pozornost stojí také osobní trenér Fitbit Coach. Ten nabízí dynamické tréninky umístěné přímo v chytrých hodinkách, které se přizpůsobují podle zpětné vazby uživatele. Jak je z řádků výše nejspíše již patrné, hodinky je možné využít také při plaveckých trénincích, což většina konkurenčních modelů neumí. Hodinky ukazují počet bazénů v reálném čase a zaznamenají dobu plavání a množství spálených kalorií.

V tuzemských obchodech se hodinky Fitbit Ionic začaly oficiálně prodávat tento týden. Jejich cena podle Zboží.cz startuje na 9390 Kč.

Apple láká na LTE

Konkurenční hodinky Apple Watch Series 3 jsou nepatrně dražší, prodávají se od 9790 Kč. Proti předchozí generaci nabízí trojka navíc především integraci LTE konektivity, takže se novinka vůbec poprvé v historii obejde i bez iPhonu. Tento model je ale logicky dražší a bohužel zatím není v Česku dostupný.

Vzhled se nicméně velmi podobá předchozím generacím, jedinou markantnější změnou je červeně zbarvená korunka. Výraznějšího vylepšení se však dočkaly vnitřní součástky, hardware je u novinky citelně výkonnější než u loňské dvojky.

Apple Watch series 3Video: archív výrobce

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám