Hlavní obsah

Extrémně odolný disk ochrání data podle armádní normy

Novinky, ort

Odolností proti prachu a nárazům se v dnešní době chlubí některé chytré telefony, stejným způsobem je nicméně možné chránit například i cenná počítačová data. Umožňuje to nový externí disk SD600Q od společnosti Adata. Ten navíc patří k nejrychlejším na trhu.

Foto: archív výrobce

Adata SD600Q

Článek

Výrobce se chlubí tím, že novinka splňuje armádní certifikaci MIL-STD-810G516.6. To jinými slovy znamená, že se pyšní odolností proti nárazům a pádům výšky až 1,22 metru. Vděčí za to především speciálnímu ochrannému krytu ze silikonu a absenci pohyblivých částí.

V útrobách modelu Adata SD600Q se totiž ukrývá místo klasického pevného disku SSD jednotka. Jen v rychlosti připomeňme, že SSD jednotky neobsahují pohyblivé součástky, díky čemuž jsou nejen odolnější proti otřesům a pádům ve srovnání s klasickými disky, ale zároveň také daleko rychlejší.

Foto: archív výrobce

Adata SD600Q

A to platí i o novince. Typické přenosové rychlosti pro čtení dosahují podle výrobce až 440 MB/s, shodná rychlost platí také v případě zápisu. Tyto hodnoty by měly bohatě stačit i pro streamování 4K videa bez zasekávání nebo potřeby využití vyrovnávací paměti.

Disk se připojuje prostřednictvím rozhraní USB 3.1. Podporovány jsou počítače s operačními systémy Windows a Mac OS, stejně jako chytré telefony a počítačové tablety postavené na platformě Android.

Foto: archív výrobce

Adata SD600Q

Novinka přijde vhod především cestovatelům, a to nejen pro svou odolnost, ale také díky nízké hmotnosti. Váží totiž pouze 60 g. Rozměry jsou pak 80 x 80 x 12 mm.

Odolný disk Adata SD600Q se nabízí v černé, červené a modré variantě. Na výběr budou kapacity 240 GB, 480 GB a 960 GB, a to za cenu 1399 Kč, 2349 Kč a 3999 Kč.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám