Hlavní obsah

DJI v tichosti ukázalo nový dron, cílí na náročné uživatele

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žádné velké tiskovky ani slavnostní akce, společnost DJI ukázala tentokrát nový dron Phantom 4 Pro v2.0 v tichosti. Informovala o něm pouze prostřednictvím svých webových stránek. A není se čemu divit, vylepšení je u této novinky poskrovnu.

Foto: archív výrobce

DJI Phantom 4 Pro v2.0

Článek

Jak již samotný název napovídá, dvojka je vylepšením původního Phantoma 4 Pro, který je v prodeji již od konce roku 2016.

Vylepšená čtyřka staví na stejném základu jako předchůdce, konkrétně tedy na jednopalcovém CMOS senzoru s rozlišením 20 MPx. Ten je napojen na objektiv se záběrem 84° a světelností f/2.8. Videa je možné nahrávat v rozlišení až 4K (3840 x 2160 pixelů) při 60 snímcích za sekundu. Objektiv nabízí ohniskovou vzdálenost 24 mm a světelnost F2,8.

Foto: archív výrobce

Hlavní změna se týká ovládání.

Hlavní změna se totiž týká ovládání, které nově dostalo podporu technologie OcuSync HD. Ta se stará o automatické vyhledávání kanálu s nejmenším rušením, aby se co nejvíce minimalizovala šance, že dojde k výpadku signálu mezi ovladačem a samotným dronem.

Systém je navíc velmi inteligentní. Během letu dokáže automaticky kanály přepínat tak, aby bylo skutečně zajištěno 100% spojení, a to pochopitelně včetně přenášeného videa. Logicky ovladač nové verze tak není zpětně kompatibilní se starší verzí.

Foto: archív výrobce

DJI Phantom 4 Pro v2.0

Ve sportovním režimu S-Mode dokáže nový bezpilotní letoun od DJI letět rychlostí až 72 km/h. Samozřejmostí jsou i další pokročilé funkce, jako je například poziční systém využívající infračervené senzory. Na jedno nabití vydrží bezpilotní letoun ve vzduchu zhruba 30 minut.

Cena pro tuzemský trh zatím nebyla stanovena, lze ale předpokládat, že novinka se bude nabízet za podobnou cenu jako předchůdce, tedy za více než 50 000 Kč.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám