Hlavní obsah

Creative zlepšuje kvalitu MP3 pomocí zvukovky X-Fi Xtreme

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Creative představila počátkem června novou externí zvukovou kartu Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio Notebook. Produkt je určen do slotů ExpressCard, které se začínají objevovat v moderních laptopech. Karta využívá technologie Creative X-Fi včetně X-Fi Crystalizeru - ty se starají o "oživení audia a obnovu detailů ztracených během komprimace do MP3 a DivX," uvedla firma.

Článek

Zvukovka dále pracuje s technologiemi X-Fi CMSS-3D, které by měly z klasické stereo hudby vytvářet prostorový zvuk. Podle Creative dokonce i ve sluchátkách.

Karta podporuje přehrávání Dolby a DTS filmů, vlastní ji jsou také standardy EAX a OpenAL (používané v počítačových hrách). X-Fi obsahuje digitální optický vstup/výstup a zásuvky pro mikrofon a sluchátka, rovněž ji lze upgradovat pomocí volitelného docking modulu na prostorové formáty 5.1/7.1.

"Uživatelé notebooků by se neměli spokojovat se základním notebookovým zvukem," tvrdí manažer Creative Darragh O'Toole. "Jejich hudba a filmy si zaslouží Xtreme Fidelity, aby mohli poslouchat výtečný prostorový zvuk z jakýchkoli sluchátek nebo reproduktorů," dodal O´Toole.

Zvukové karty obecně se prodávají velmi špatně. I sebelevnější základní deska totiž nějakou integrovanou zvukovku, která podporuje dokonce prostorový zvuk, obsahuje. Creative se proto snaží majitelé počítačů zaujmout hardwarem, který audio nejen kvalitně přehrává, ale také "vylepšuje".

:. Creative Xmod se objevil loni. Podobně jako X-Fi Extreme i on vylepšoval kvalitu zvuku.

Loni v říjnu proto uvedla firma pro osobní počítače podobný zlepšovák audia. Jednalo se o zařízení Creative Xmod, které se zapojovalo mezi stereo reproduktory nebo sluchátka a pécéčko, Mac, iPod či jakýkoli MP3 přehrávač. 

Systém zlepšoval poslech hudby převodem zvukového signálu během přehrávání do standardu X-Fi Xtreme Fidelity - kvalitního 24bitového prostorového zvuku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Creative Xmod vylepšuje komprimované audio

Pro milióny lidí s pécéčky, Macy, iPody nebo ZENy bude poslech hudby navždy jiný, tvrdí vedení spolenosti Creative. Napomoci tomu má novinka o velikosti...

Výběr článků

Načítám