Hlavní obsah

Computex 2019: AfoBot II je šikovný robot nejen do domácnosti

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Qnap, která je známá především výrobou NAS serverů, se pochlubila novým robotem zvaným AfoBot II. Jak již název napovídá, jde v pořadí již o druhou generaci tohoto inteligentního stroje.

Foto: archív výrobce

AfoBot II

Článek

Podle výrobce může být novinka ideálním společníkem pro zvídavé děti, které zvládne zabavit dlouhé hodiny. Může je totiž učit pomocí interaktivních příběhů nebo her. Díky stereo reproduktorům umí přehrávat i hudbu, a dokonce tancovat.

Ještě užitečnější ale může být robot jako asistent pro seniory. Starším jedincům dokáže připomenout důležité informace, jako jsou lékařské prohlídky, braní léků podle rozvrhu nebo jakékoli jiné události.

Foto: archív výrobce

AfoBot II

Proti předchůdci má novinka zvětšenou 10palcovou obrazovku a výkonnější součástky. Hardwarová výbava zahrnuje dva 5W stereo reproduktory pro kvalitnější zvuk, mikrofon s potlačením šumu pro lepší rozpoznávání hlasu, detekci zvukového zdroje, která umožňuje automatické natočení, slot Mini PCIe pro instalaci modulu 4G LTE, podporuje USB – LAN a výstup HDMI na větší obrazovku.

Vhod mohou přijít také další vychytávky, jako jsou videokonference a rozpoznání tváře pomocí umělé inteligence. Uplatnění tedy nalezne nejen v chytrých domácnostech, ale také ve firmách, které se zabývají zdravotní péčí, bankovnictvím či pohostinstvím.

Na veletrhu Computex výrobce bohužel neprozradil žádné detailnější informace týkající se dostupnosti a ceny. Otazník zatím visí i nad tím, zda se novinka bude nabízet také v Česku, neboť předchůdce se v tuzemských obchodech neprodával.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám