Hlavní obsah

Chytré hodinky od Asusu sázejí na elegantní vzhled. Cena je vyšší, než se čekalo

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Asus na veletrhu IFA v německém Berlíně ukázala svoje první chytré hodinky. Jmenují se ZenWatch a na první pohled zaujmou svým elegantním vzhledem. Cena novinky však bude citelně vyšší, než se původně předpokládalo.

Foto: archív výrobce

Asus ZenWatch

Článek

První podrobnější informace o hodinkách ZenWatch se objevily už na přelomu srpna a září, tedy ještě před jejich oficiálním odhalením. Tehdy se však spekulovalo o tom, že tchajwanský výrobce se bude snažit oslovit zákazníky především nízkou cenou, která se bude pohybovat mezi dvěma a třemi tisíci korun.

Cena však bude nakonec prakticky dvojnásobná. V Evropě se první chytré hodinky od společnosti Asus budou prodávat za 199 eur, tedy více než 5500 Kč. Přesná cena pro tuzemský trh však zatím ještě nebyla upřesněna.

Kožený náramek ocelové pouzdro

Místo lákavé cenovky se výrobce zaměřil na design přístroje a kvalitu použitých materiálů. Novinka se díky tomu na první pohled nijak výrazně neliší od běžných hodinek. Řemínek je vyroben z pravé kůže a pouzdro z oceli.

Foto: archív výrobce

Asus ZenWatch

Dotykový displej je mírně zakřivený, nabídne úhlopříčku 1,63 palce a rozlišení 320 x 320 obrazových bodů. Pracovní tempo udává procesor Qualcomm Snapdragon 400 při taktu 1,2 GHz, který je doplněn o 512 MB operační paměti a 4 GB úložného prostoru.

Vše běží pod operačním systémem Android Wear. Vzhled hodinek ZenWatch, respektive pracovní plochy, si uživatelé díky tomu mohou softwarově přizpůsobit. Novinka tak může vypadat jako běžné náramkové hodinky i jako digitálky.

Pouze pro telefony s Androidem

Funkcemi se přístroj od společnosti Asus nijak výrazně neliší od konkurenčních hodinek. Je možné jej připojit k chytrému telefonu s operačním systém Android a na dálku jej tak ovládat – například fotoaparát, ale i další funkce. Samozřejmostí je také měření denní aktivity, jako jsou ušlé kroky, spálené kalorie, srdeční tep, doba trvání určité aktivity, intenzita cvičení nebo stupeň odpočinku.

Na pultech zahraničních obchodů by se chytré hodinky Asus ZenWatch měly objevit během pár týdnů. Nad jejich dostupností v Česku zatím visí otazník.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám