Hlavní obsah

Chytré hodinky od Applu oslavily první narozeniny

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přesně před rokem – 24. dubna 2015 – začala společnost Apple prodávat v zahraničí svoje první chytré hodinky zvané Watch. Ty byly prvním novým produktem, který byl vytvořen pod taktovkou aktuálního šéfa Applu Tima Cooka, nástupce dnes již legendárního Steva Jobse.

Foto: Eric Risberg, ČTK/AP

Apple Watch v edici Hermès

Článek

Přestože na pultech zahraničních obchodů jsou Apple Watch k dostání už více než rok, v Česku se začaly prodávat až letos v lednu. [celá zpráva]

Ceny základního modelu aktuálně startují těsně pod hranicí deseti tisíc korun. Vrchol nabídky tvoří luxusní provedení Watch Edition. U něj budou muset případní zájemci vytáhnout z kapsy 300 tisíc korun, ale v závislosti na výrobních materiálech pouzdra a pásku klidně i více než půl miliónu korun.

Chytré hodinky od amerického počítačového gigantu umí bezdrátově komunikovat s iPhonem a do jisté míry suplovat jeho funkce. Je jimi možné ovládat hudební přehrávač či na nich nechat zobrazovat upozornění kalendáře, nové zprávy, a dokonce například i navigaci.

Stejně jako nejrůznější fitness náramky hlídají chytré hodinky s logem nakousnutého jablka také zdravotní stav uživatele – mohou počítat kroky, spálené kalorie apod. A když se budete málo hýbat? Jednoduše vám řeknou, že je na čase s tím něco dělat.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Apple Watch

Na rozdíl od řady konkurenčních modelů lze s Watch také telefonovat. Většina chytrých hodinek totiž zvládá pouze zobrazit příchozí hovor a uživatel vždy musí pro jeho uskutečnění vzít do ruky chytrý telefon.

Apple Watch však mají zabudovaný mikrofon i reproduktor, takže je přímo s nimi možné telefonovat podobně jako s bluetooth handsfree. Bez iPhonu v kapse se ale samozřejmě neobejdou, v něm je totiž vložena SIM karta.

Foto: archív výrobce

Apple Watch

Mikrofon zároveň slouží k zadávání hlasových povelů. Apple Watch totiž spolupracují také s virtuální asistentkou Siri, které je možné jednoduše zadávat nejrůznější úkoly, aby například nastavila budík, nebo jí klást otázky o počasí, letech či čemkoliv jiném.

Do chytrých hodinek od Applu je možné instalovat samozřejmě také aplikace. Vybírat je uživatel může prostřednictvím internetového obchodu v chytrém telefonu.

Podle dat společnosti Catalys se za posledních 12 měsíců podařilo americkému počítačovému gigantu dodat již více než 12 miliónů Apple Watch. Tato cifra odpovídá zhruba dvěma třetinám trhu s chytrými hodinkami. Konkurenční výrobci se dělí o zbylou třetinu trhu, přitom na své chytré hodinky lákají už více než dva roky. [celá zpráva]

Foto: Eric Risberg, ČTK/AP

Apple Watch v edici Hermès

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám