Hlavní obsah

CES 2019: Vypadají jako obyčejné brýle, umí toho ale daleko víc

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Na první pohled vypadá novinka Vuzix Blade AR Smart od společnosti LogistiVIEW jako obyčejné brýle. Ve skutečnosti jde ale o daleko sofistikovanější zařízení, malý počítač ukrytý v relativně tenkých rámečkách. Představil se na veletrhu CES v americkém Las Vegas.

Foto: archív výrobce

Chytré brýle Vuzix Blade AR Smart

Článek

Chytré brýle Vuzix Blade AR Smart získaly ocenění jako jeden z nejinovativnějších produktů letošního veletrhu CES. A nutno podotknout, že po právu.

Kvůli náročné konstrukci a nárokům na kompaktní rozměry totiž celá řada společností výrobu brýlí pro rozšířenou realitu vzala. Podnik LogistiVIEW však ukázal, že vyrobit takové zařízení, které by našlo uplatnění v běžné praxi, skutečně jde.

Důraz na kompaktní rozměry

S ohledem na módní trendy, které kladou důraz na tenké linie, se mohou zdát rámečky brýlí trochu baculatější. Ale ve světě virtuální a rozšířené reality jde naopak o velmi kompaktní zařízení. Decentnější chytré brýle s takovou funkcionalitou byste na pultech obchodů hledali jen velmi těžko.

Foto: archív výrobce

Chytré brýle Vuzix Blade AR Smart

Přes novinku se člověk dívá jako přes obyčejné brýle, ale do zorného pole jsou dokreslovány důležité informace.

Při cestě městem nebo řízení automobilu se tak člověk může nechat brýlemi navigovat, v obchodě může zase porovnávat ceny zboží na internetu a ve volných chvílích může sledovat zprávy nebo předpověď počasí. Možnosti modelu Vuzix Blade AR Smart jsou zkrátka velmi široké.

Především pro firemní segment

Výrobce nicméně věří, že si novinka najde uplatnění především ve firemním segmentu. Například ve skladech by mohli brýle nosit lidé, kteří mají na starost rozmisťování jednotlivých produktů. Samotné zařízení načte automaticky čárový kód a následně uživatele povede tam, kde má balíček nechat.

Ovládat brýle je přitom možné prostřednictvím dotykového senzoru na pravé straně. Otazník visí nad výdrží baterie, kterou výrobce zatím nekomentoval.

Zástupci společnosti LogistiVIEW přímo v Las Vegas nicméně potvrdili, že již mají rozjednané dodávky brýlí s některými americkými podniky. Zda se chytré brýle Vuzix Blade AR Smart objeví také ve volném prodeji, není zatím jasné.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám