Hlavní obsah

CES 2019: Nenápadná náplast komunikuje s mobilem, poradí vhodnou kosmetiku

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Především na něžnější pohlaví cílí novinka společnosti L'Oréal, která byla představena na veletrhu CES v americkém Las Vegas. Řeč je o chytré náplasti My Skin Track pH, která komunikuje bezdrátově s mobilním telefonem a dovede poradit vhodnou kosmetiku.

Foto: archív výrobce

Chytrá náplast My Skin Track pH

Článek

Jak již samotný název napovídá, novinka má sloužit především k měření pH pokožky. S ohledem na to, o jak sofistikovaný přístroj jde, je až překvapivé, že novinka není o moc větší než obyčejná náplast.

Zařízení rozhodně působí velmi nenápadným dojmem, a i když jej budou uživatelé či uživatelky chtít využít během dne, nebude to žádný problém. Popravdě nebýt náplast vyvedena v modré barvě, málokdo by si jí všiml.

Sází na jednoduchost

V praxi je použití kompaktního senzoru, se kterým mimochodem výrobce vytváří nový segment kosmetické nositelné elektroniky, velmi jednoduché. Stačí jej nalepit například na ruku podobně jako obyčejnou náplast.

Foto: archív výrobce

Chytrá náplast My Skin Track pH

Následně jej lze bezdrátově propojit s chytrým telefonem, který prostřednictvím získaných dat provede detailní analýzu pokožky. Díky získaným datům pak dovede majiteli doporučit použití nejvhodnější kosmetiky s ohledem na jeho konkrétní stav pokožky.

Zatímco předchozí metody měření hladiny pH pokožky vyžadovaly nemalé elektronické přístroje, případně velké vzorky potu, My Skin Track pH zachycuje a vytváří přesné odečty z téměř nepostřehnutelného množství potu. Přijímač stačí mít na sobě přitom pouze pět až 15 minut.

Nejlepší inovace

Na veletrhu CES byla náplast My Skin Track pH oceněna jako nejlepší inovace letošního roku v oblasti nositelné elektroniky. Snad jedinou nevýhodou je fakt, že kosmetické produkty jsou náplastí doporučovány výhradně z nabídky L'Oréal a nikoli z portfolia konkurenčních podniků.

Novinka by se měla objevit na pultech obchodů ještě v letošním roce. Informace o ceně a přesné dostupnosti výrobce ujasní teprve v nadcházejících týdnech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám