Hlavní obsah

Celý počítač vtěsnali do malé myši

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počítače se rok od roku zmenšují. Ve dnešní době tak není problém koupit klidně i výkonnou sestavu, která vypadá jako malá kniha. Polští počítačoví experti vedení Przemysławem Strzelczykem se snaží posunout možnosti miniaturizace ještě dál. Celý počítač vtěsnali do běžné počítačové myši.

BEZ KOMENTÁŘE: Mouse BoxVideo: archív výrobce

 
Článek

Novinka zvaná Mouse Box se na první pohled nijak výrazně neliší od běžné počítačové myši, snadno se tak schová v jakékoli ruce a v kabelce nebo brašně nezabere příliš mnoho místa. Právě kompaktní rozměry jsou podle tvůrců tou největší předností.

Foto: archív výrobce

Mouse Box

S ohledem na velikost se nová počítačová sestava z polské produkce nemusí stydět ani za svou hardwarovou výbavu. Pracovní tempo udává čtyřjádrový procesor ARM Cortex při frekvenci 1,4 GHz. Pro uložení dat je k dispozici 128GB flashové úložiště.

Ve výbavě miniaturního stroje nechybí ani bezdrátový adaptér wi-fi, stejně jako dva USB konektory, ke kterým je možné připojit například externí čtečku paměťových karet, flash disk nebo klávesnici.

Mouse Box však funguje i bez poslední zmiňované periferie. Vystačí si pouze s monitorem, jenž je možné připojit prostřednictvím rozhraní microHDMI.

Foto: archív výrobce

Mouse Box

Dokonce nepotřebuje ani zdroj napájení. Má totiž vestavěnou baterii. Jaká bude její výdrž, však tvůrci neprozradili. S ohledem na konfiguraci novinky lze odhadovat, že se bude pohybovat v řádu hodin.

Mouse Box bude pracovat pod operačními systémy Android nebo Linux. Poláci v současnosti pracují na prototypu miniaturní sestavy. Kdy se objeví ve volném prodeji, zatím není jasné. Otazník visí také nad cenovkou novinky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám