Hlavní obsah

Čekání je u konce. Kapesní konzole Switch Lite dorazila do Česka

Novinky, lez

V pátek se po více než dvouměsíčním čekání začala konečně prodávat kapesní konzole Switch Lite. Má to být jeden z největších taháků společnosti Nintendo před letošními Vánocemi, který bude mimo jiné lákat na příznivou cenovku. Neumí však toho tolik, co její větší bratříček.

Konzole Nintendo Switch a Switch LiteVideo: archív výrobce

 
Článek

I když se to nemusí na první pohled zdát, Switch Lite má ambice konkurovat chytrým telefonům, které stále více lidí pro hraní upřednostňuje. V ceně do šesti tisíc korun ale smartphony nenabídnou takový výkon jako novinka, která v tuzemských obchodech stojí 5990 Kč.

Na modelu Switch Lite bez problémů poběží prakticky všechny tituly, které fungovaly také na původním hybridním herním systému Switch. Ten přitom v současnosti představuje vrchol nabídky od Nintenda a v obchodech se stále prodává – i po několika letech od uvedení na trh – za zhruba osm tisíc korun.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch Lite

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch Lite

Připomeňme, že původní Switch je hybridní konzole, která slouží ke hraní doma i na cestách. Toto zařízení je v první řadě plnohodnotnou televizní konzolí.

Ve chvíli, kdy zařízení vytáhnete z dodávané dokovací stanice, máte kapesní herní systém s vlastní obrazovkou. Nintendo tak odbourává nutnost pořizování dvou zařízení, na doma i na cesty stačí jen jedno.

Zařízení má na obou bocích odnímatelné bezdrátové ovladače, které nesou název JoyCon. Hráč může mít ovladač v každé ruce, případně jeden může půjčit kamarádovi, se kterým bude hrát. Přikoupit samozřejmě lze i další, aby mohlo na systému hrát více lidí najednou.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch Lite

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch Lite Zacian & Zamazenta

Primárně pro hraní na cestách

Novinka zvaná Switch Lite takové ambice nemá, primárně je určena na hraní na cesty. Právě proto se hráči musí smířit s absencí odnímatelných ovladačů.

Využít nemohou ani speciální dokovací stanici, díky které by bylo možné proměnit konzoli v televizní systém.

Právě díky jednoduššímu konceptu je ale novinka daleko menší a lehčí. Velikost je 91,1 mm x 208 mm x 13,9 mm, zatímco starší bratříček se chlubí rozměry 102 mm x 238 mm x 13,9 mm. Hmotnost pak klesla z 398 g na 275 g.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám