Hlavní obsah

Čechům je barva notebooku ukradená, při výběru rozhodují technické parametry

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nákup nového počítače plánuje v nadcházejících třech letech téměř polovina lidí. Podle výrobců budou uživatelé dávat přednost především notebookům. Roli přitom ve většině případů při rozhodování nebude hrát barva ani názory přátel, hlavní jsou technické parametry. Vyplývá to z analýzy agentury TNS Pentor, která byla zadána společností Toshiba.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Nejdůležitější jsou podle oslovených respondentů technické parametry, jako je výkon a typ procesoru nebo kapacita operační paměti. Hardwarová specifikace získala pět bodů ze šesti možných, přičemž více je lépe. Prakticky za stejně důležitou pak lidé považují výdrž baterie (4,7) a cenu (4,6).

Nezanedbatelný faktor při koupi nového notebooku hraje také instalovaný operační systém (4,4) a velikost obrazovky (4,4). Naopak příliš důležitosti lidé nepřikládají značce (3,6), hmotnosti (3,6) ani názorům přátel (3,3). Prakticky zcela nepodstatná je barva zařízení (2,3).

Analýza probíhala mezi šesti stovkami respondentů ve věku od 20 do 60 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám