Hlavní obsah

Apple vyprodal všechny hodinky během pár minut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První chytré hodinky společnosti Apple se začnou prodávat oficiálně až 24. dubna. Už v pátek ale americký počítačový gigant na ně spustil předobjednávky. Zájem byl tak obrovský, že první várka byla rozebrána během necelých 30 minut. Upozornil na to server Fortune.

Co umí chytré hodinky od AppluVideo: archív výrobce

 
Článek

Ve vybraných státech, kde mají jít hodinky Watch do prodeje 24. dubna, je možné předobjednat novinku i nyní. Společnost Apple ale u objednávky varuje, že zásilku bude schopná doručit až během června. U první várky, která se rozebrala během pár minut, přitom byl příslib doručení během dubna.

Kolik kusů čítala první várka, zástupci amerického počítačového giganta neuvedli. Je tedy možné, že první várka měla jen pár desítek tisíc kusů.

Apple řeší problémy ve výrobě

Už v minulých týdnech se totiž objevily informace, že Apple nebude schopen uspokojit poptávku ze strany zákazníků kvůli problémům ve výrobě. Kvalit požadovaných zástupci Applu nedosahuje údajně 60 až 70 procent produkce displejů pro Watch. [celá zpráva]

Foto: Robert Galbraith, Reuters

Šéf Applu Tim Cook s chytrými hodinkami Watch

Analytici přitom očekávají, že o novinku budou mít zájem milióny lidí. Jen v letošním roce by si hodinky s logem nakousnutého jablka mělo koupit osm miliónů lidí. [celá zpráva]

Že bude zájem o novinku enormní, dokazují i fronty před obchody Applu, které se tvoří i přesto, že si ji lidé zatím fyzicky zakoupit nemohou. V pátek totiž novinku s logem nakousnutého jablka zástupci amerického počítačového gigantu vystavili na vybraných prodejnách, aby si ji lidé mohli vyzkoušet. Fronty se tvořily například v Paříži nebo Berlíně.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zákazníci v Paříži a Berlíně se mohli poprvé podívat v obchodech na hodinky AppluVideo: Reuters

Kdy přesně se začnou prodávat hodinky Apple Watch v České republice a jaká bude jejich cena, zástupci amerického počítačového giganta zatím neuvedli. Na americkém trhu začíná cena na 349 dolarech (cca 8800 Kč), zájemci o luxusní verzi "Edition" si však musí připravit nejméně 1000 dolarů (přes 25 tisíc Kč).

Chytré hodinky od Applu mají fungovat jako příslušenství pro chytrý telefon iPhone, zároveň však budou do určité míry suplovat jeho funkce. Bude s nimi možné například telefonovat.

Stejně jako nejrůznější fitness náramky budou chytré hodinky s logem nakousnutého jablka také hlídat zdravotní stav uživatele – počítat kroky, spálené kalorie apod. A když se budete málo hýbat? Jednoduše vám řeknou, že je na čase s tím něco dělat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám