Hlavní obsah

Apple v tichosti ukázal nový iPod. Změn je ale poskrovnu

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vypadá úplně stejně jako předchůdce, ale ve skutečnosti jde o zcela nový model. Řeč je o v pořadí již sedmé generaci iPodu Touch, kterou v úterý v tichosti představila společnost Apple. Proti předchůdci nabízí novinka především vyšší výkon.

Foto: archív výrobce

Nový iPod touch.

Článek

S novým multimediálním přehrávačem iPod přichází Apple po pěti letech. Přestože zvýšená pozornost by byla namístě, zástupci společnosti Apple speciální tiskovou konferenci k této příležitosti nepřipravili – změn je proti šesté generaci totiž opravdu velmi málo.

Tou hlavní je integrace rychlejšího procesoru Apple A10, který nahradí starší model A8. Sluší se nicméně podotknout, že americký počítačový gigant v dnešní době nabízí například v iPhonech daleko rychlejší čipy. V případě jejich použití by ale poskočila pořizovací cena směrem vzhůru, což pravděpodobně Apple nechtěl.

Foto: archív výrobce

Nový iPod touch

Nové softwarové vychytávky

Čip Apple A10 nicméně proti předchůdci nabízí vyšší výkon a hlavně je s ním možné použít i další softwarové „vychytávky“, které Apple nabízí například pro iPhony. Řeč je o skupinových hovorech na FaceTimu, podpora rozšířené reality či nové herní platformy Apple Arcade.

Vzhled je ovšem stejný jako u šestky, a to je velká škoda. Nejnovější iPhony se totiž chlubí krásnými bezrámečkovými displeji, zatímco představená novinka má starý čtyřpalcový displej s rozlišením 1136 x 640 obrazových bodů a velkými rámečky po stranách.

Právě zmiňované iPhony jasně dokazují, že Apple umí dělat i hezčí elektroniku.

Na detaily Apple nemyslel 

O tom, že s detaily si výrobce v případě nového iPodu Touch nelámal vůbec hlavu, svědčí také absence čtečky otisků prstů. Pod displejem je totiž obyčejné tlačítko stejně jako u staré šestky.

Nový iPod Touch je již k mání za cenu od 5990 Kč, ta platí v případě základní 32GB varianty. Za nejlepší model s 256GB úložištěm případní zájemci zaplatí 11 990 Kč.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám