Hlavní obsah

Apple odhalil dva vylepšené MacBooky, změn je poskrovnu

Novinky, ort

Společnost Apple představila hned dva nové počítače s logem nakousnutého jablka, jde o vylepšené verze MacBook Pro a MacBook Air. Oba stroje však proti svým předchůdcům přidávají jen drobná vylepšení.

Foto: Issei Kato, Reuters

MacBooky Pro na prodejně Applu

Článek

MacBook Air vypadá na první pohled stejně jako předchůdce, změn si u něj všimnou spíše opravdoví znalci. Na klávesnici totiž přibyla čtečka otisků prstů Touch ID, která předchůdci chyběla – jinak je vzhled zcela totožný.

Další dvě změny jsou ale rozhodně podstatné. Displej se nově chlubí funkcí True Tone, která se stará o automatické vyvážení bílé barvy dle okolního prostředí. A cena novinky proti předchůdci klesne o 3000 Kč na 32 990 Kč.

To platí v případě základní konfigurace s procesorem Intel Core i5, který je taktován na 1,6 GHz. Tento čip má k dispozici 8 GB operační paměti a 128GB SSD jednotku.

Foto: archív výrobce

Nový MacBook Air

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

MacBook Air

Prakticky totožnou konfiguraci, akorát s čipy Intel Core 8. generace nalezneme také v základním provedení druhé novinky – MacBooku Pro. Tuto profesionální řadu přenosných počítačů vylepšil Apple už letos na jaře, avšak pouze dvě vrcholná provedení, nyní přišel čas na levnější variantu.

Ta nově po vzoru svých vybavenějších bratříčků nabízí Touch Bar, tedy druhý dotykový displej, který je umístěn na základně nad klávesnicí. Cena MacBooku Pro startuje na 39 990 Kč.

Obě představené novinky by se měly na pultech tuzemských obchodů objevit v horizontu několika týdnů.

Foto: archív výrobce

MacBook Pro (2018)

Foto: archív výrobce

MacBook Pro (2018)

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám