Hlavní obsah

Apple láká na nový iPad a červené iPhony. Prodeje odstartovaly

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přesně v 16:01 se v Česku i v zahraničí začal oficiálně prodávat nový iPad. Ve stejný čas zároveň společnost Apple rozšířila nabídku také o iPhony 7 a 7 Plus, které jsou nově dostupné v červené barvě.

Foto: archív výrobce

Nový iPad (2017)

Článek

Proč zvolil americký počítačový gigant právě tento čas, není jasné. Na jeho oficiálních internetových stránkách bylo nicméně dlouho dopředu avizováno, že prodeje začnou ve všech koutech světa na minutu přesně. Nikoli                     však v celou hodinu, nýbrž minutu po čtvrté.

Co se červených iPhonů týče, ty staví na úplně stejných součástkách jako loňské modely 7 a 7 Plus. Jedinou zásadní změnou je právě použitá barva na zadním krytu.

V červené barvě se nicméně nenabízí základní provedení s 32GB úložným prostorem, k mání je tak pouze 128GB a 256GB provedení. Kvůli tomu startují ceny menší sedmičky na 24 390 Kč a v případě větší verze 7 Plus pak na 28 190 Kč.

Foto: archív výrobce

Apple iPhone – červená edice

Foto: archív výrobce

Apple iPhone – červená edice

Vyšší výkon

To na novém iPadu, který v názvu skutečně nemá žádné další číselné ani slovní označení, zapracovali zástupci společnosti Apple již více. Především tedy v otázce výkonu, neboť uvnitř zařízení se ukrývá procesor Apple A9, který je citelně výkonnější než model A8X – právě tím přitom disponoval tablet Air 2, který byste v nabídce amerického počítačového gigantu kvůli příchodu novinky hledali již marně.

Ostatní parametry se však již velmi podobají předchůdci. Použit byl tedy u novinky Retina displej s úhlopříčkou 9,7 palce a rozlišením 2048 × 1536 obrazových bodů. Zadní strana tabletu je pak kovová a nabízí se v tradičních barevných provedeních – ve stříbrné, vesmírně šedé a zlaté barvě.

Foto: archív výrobce

Nový iPad (2017)

Ve výbavě novinky nechybí vcelku pochopitelně ani dva fotoaparáty. Na čelní straně je umístěn 1,2megapixelový senzor, na zadní pak osmimegapixelová kamera. Ta zvládá mimochodem natáčet video až v rozlišení Full HD. Při rozlišení 720p je navíc k dispozici slow motion režim (120 fps).

Ceny se u nového iPadu vcelku pochopitelně liší podle kapacity úložného prostoru a způsobu připojení k internetu. Za základní model s 32GB pamětí a wi-fi konektivitou tak případní zájemci zaplatí 10 990 Kč. V případě nejvybavenější verze s LTE modemem (slotem na SIM karty) a 128GB úložným prostorem se však již cenovka vyšplhá až na 17 990 Kč.

Foto: archív výrobce

Nový iPad (2017)

Foto: archív výrobce

Nový iPad (2017)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám