Hlavní obsah

Další rána pro Čínu? Nintendo přesune výrobu Switche do Vietnamu

Novinky, mif

Technologické společnosti z různých koutů světa přesouvají své výrobní kapacity mimo Čínu, nebo to alespoň plánují. Jedním z dalších velkých hráčů, který se k takovému kroku chystá, je japonská společnost Nintendo. Informoval o tom deník The Washington Post.

Konzole Nintendo Switch a Switch LiteVideo: archív výrobce

 
Článek

Situace pro čínské výrobní závody není záviděníhodná. V posledních měsících totiž zuří mezi Čínou a USA obchodní válka, kdy se snaží americký prezident Donald Trump prostřednictvím různých sankcí donutit podniky, aby přesunuly výrobu z Číny jinam – ideálně do USA.

Celá kauza se týká pochopitelně primárně amerických podniků. Například společnost Apple se rozhodla, že svůj nejvýkonnější stolní počítač bude navzdory Trumpovi vyrábět stejně v Číně.

Jisté je nicméně to, že v souvislosti s touto kauzou začala celá řada firem – a to i těch, které nepocházejí z USA – přemýšlet nad tím, kde vlastně vyrábět. A zda pro ně nebude situace na jiných trzích příznivější.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch Lite

Nintendo míří do Vietnamu

Jednou z nich je údajně i Nintendo, které se podle deníku The Washington Post chystá dát vale nejlidnatější zemi na světě. Podnik prý pro začátek přesune část výrobních kapacit televizní konzole Switch do Vietnamu.

Zda se má rozhodnutí týkat pouze chystaného modelu Switch Lite, který si odbyl premiéru tento týden, nebo také původního Switche, není zatím jasné.

Přesunout výrobu z Číny se nicméně chystají také další podniky, například Sharp či Ricoh, připomněl list Nikkei.

Foto: archív výrobce

Nintendo vyzrálo na vadné herní ovladače u konzole Switch

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám