Hlavní obsah

Zrodila se první zakřivená počítačová skříň. Po vzoru prohnutých monitorů

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již několik let se snaží výrobci zaujmout zakřivenými monitory. MSI je však první společností, která vsadila také na zakřivené počítačové skříně. Novinka zvaná MEG Alchemy 700X je určena především pro velmi výkonné počítače, které si budou chtít jejich majitelé poskládat šroubek po šroubku sami.

Foto: archív výrobce

Skříň MSI MEG Alchemy 700X

Článek

Hned na úvod se sluší připomenout, že monitory s prohnutou obrazovkou mají své nepopiratelné výhody. Díky tvaru obrazovky má uživatel u displeje pocit, jako by jím byl skutečně obklopen. Zakřivení zároveň umožňuje sledovat obraz ze stejné vzdálenosti z mnoha úhlů.

To ale v případě skříně MEG Alchemy 700X neplatí – hlavním úkolem zakřivené konstrukce je zaujmout. Tato skříň totiž bude podle výrobce daleko lépe ladit s prohnutými obrazovkami než staré nemoderní krabice.

Foto: archív výrobce

Kromě skříně se MSI pochlubilo celou řadou zakřivených monitorů.

Kvůli zakřivené konstrukci se výrobce musel odhodlat k netradičnímu uchycení jednotlivých komponent. Celá skříň je totiž navržená tak, aby bylo možné jednotlivé komponenty rozmístit přesně podle přání uživatelů.

Je tedy jedno, kam přesně umístíte základní desku, grafickou kartu, disky a bloky vodního chlazení. Místa je ve skříni dost i pro uložení opravdu výkonných součástek, na všechny přitom případní zájemci dobře uvidí díky prosklené čelní straně.

Kdy a za jakou cenu se MEG Alchemy 700X od společnosti MSI bude prodávat, však zatím není jasné.

Foto: archív výrobce

Zakřivená skříň je stavěna pro ty nejvýkonnější komponenty na trhu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám