Hlavní obsah

Výkonný tablet od Samsungu nahradí PC i notebook

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajímavý hybrid představila společnost Samsung. Zařízení zvané Galaxy Tab S5e je totiž v první řadě tablet, posloužit však zvládne také jako notebook, či dokonce stolní počítač. Překvapením tak patrně není, že výkonu má na rozdávání.

Foto: archív výrobce

Galaxy Tab S5e

Článek

Nový Galaxy Tab S5e totiž dostal po vzoru prémiových chytrých telefonů podporu standardu Samsung DeX. Lidé k němu budou moci kromě napájení připojit také monitor, klávesnici a myš. Obyčejný tablet se tak promění doslova v klasický PC.

Stejně tak půjde k novince přikoupit speciální kryt displeje, který se pochlubí zabudovanou klávesnicí. Společně s ním pak bude zařízení schopné zastat i funkci laptopu.

S pomocí prostředí Samsung DeX můžete přímo v tabletu otevřít aplikace pro Android včetně sady Microsoft Office, v několika oknech stejně jako na stolním počítači a v případě potřeby měnit jejich velikost. Můžete rovněž přetahovat obsah mezi aplikacemi, používat příkazy a klávesové zkratky, hrát hry nebo pracovat s multimédii.

Foto: archív výrobce

Navzdory tenkému provedení má mít přístroj solidní výdrž

Vysoký výkon samozřejmostí

Patrně není velkým překvapením, že s ohledem na všechny nabízené přednosti nabídne pátá generace Galaxy Tabu i pořádnou dávku výkonu. Srdcem tohoto modelu je osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 670 s frekvencí 2x 2 GHz a 6x 1.7 GHz.

V prodeji budou verze se 4GB i 6GB operační pamětí, ty budou mít k dispozici 64GB, respektive 128GB úložný prostor. Na výběr bude také mezi základní verzí s WiFi a pokročilou, která se pochlubí podporou LTE připojení – bude tedy do ní možné vložit SIM kartu.

Pětka nabízí displej s poměrem stran 16 : 10 a úhlopříčkou 10,5 palce. Obrazovka s rozlišením 4K se mimochodem chlubí technologií Super AMOLED, kterou využívají také špičkové telefony tohoto výrobce. Okolo dotykové plochy přitom nejsou žádná tlačítka, díky čemuž mohou být rámečky velmi tenké.

Foto: archív výrobce

Galaxy Tab S5e

Tenká konstrukce, nízká hmotnost

Vyzdvihnout si zaslouží také velmi tenká konstrukce celého zařízení – aktuálně jde totiž o nejtenčí tablet v nabídce jihokorejského elektronického gigantu. V pase má 5,5 mm, hmotnost pak činí 400 gramů.

Samozřejmostí je fotoaparát s rozlišením 13 MPx. Prostřednictvím něj je přitom možné natáčet i 4K videa. Tablet se chlubí také hned čtyřmi reproduktory, které vyladili experti ve společnosti AKG. Na poměry tabletů by měl být tedy zvuk velmi kvalitní. Potěší i podpora prostorového 3D zvuku Dolby Atmos.

Galaxy Tab S5e je vybavený baterií s kapacitou 7040 mAh – to je dost na až 14,5 hodiny sledování filmu. Navíc podporuje rychlé nabíjení, takže se o dostatek energie nemusíte obávat.

Foto: archív výrobce

Novinka láká hned na čtyři reproduktory

Důraz na zabezpečení

Bezpečný přístup zajistí hned dvě moderní možnosti. Galaxy Tab S5e nabízí rozpoznání obličeje a čtečku otisků prstů zabudovanou do napájecího tlačítka, takže vaše osobní informace budou vždy bezpečně chráněny.

„Tab S5e je špičkovým tabletem se štíhlým provedením a skvělými funkcemi. Je určen uživatelům, kteří u tabletu hledají inteligentní funkce, díky nimž budou neustále připojeni a zvládnou toho udělat víc, a zároveň také krásný velký displej pro bohaté a špičkové zážitky při zábavě. To vše Tab S5e nabízí,“ nešetřil chválou na nové zařízení DJ Koh, prezident a generální ředitel mobilní divize Samsungu.

Galaxy Tab S5e bude v tuzemských obchodech dostupný zhruba od poloviny dubna. Základní provedení vyjde na 10 999 Kč, vybavenější varianta se pak bude nabízet za 12 499 Kč.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám